Scania verbetert monteursbegeleiding

Scania brengt in de Benelux alle leermogelijkheden voor jonge, aankomende monteurs en technici die daarvoor in de afzonderlijke werkplaatsen zijn ontwikkeld, onder één paraplu: Student Mentors.

Scania is een erkend leerbedrijf en werkt door het hele land nauw samen met veel Truck Academy’s en andere opleidingscentra. “Er is altijd wel plek voor een student die één dag in de week naar school gaat en de rest van de tijd bij ons meeloopt om het monteursvak te leren,” zegt Sikko Claus, teammanager Student Mentors en bij Scania verantwoordelijk voor een planmatige begeleiding van deze studenten tijdens hun leerperiode.

“Ons doel als Student Mentors is om voor deze studenten van tevoren een plan te maken zodat zij tijdens hun leerperiode op een gestructureerde manier naar hun certificering Bedrijfs Auto Technicus (BAT) toe kunnen werken. Met de juiste stappen op de juiste momenten en met de juiste begeleiding. Hiervoor hebben wij nu in onze Nederlandse organisatie vier mensen vrijgemaakt om deze planmatige begeleiding op te pakken. In België hebben we vooralsnog één praktijkbegeleider als Student Mentor ingepland, waarvoor we nu aan het werven zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat deze investering zich dubbel en dwars gaat terugbetalen met goed opgeleide jonge monteurs die zich helemaal thuis voelen in de Scania organisatie.”

De Student Mentors worden binnen Scania Benelux ondersteund door de interne technische trainers van de afdeling Training Support. Voortdurend worden alle monteurs binnen Scania bijgeschoold met de nieuwste technologie. Daarnaast is er voor alle monteurs een persoonlijk leerplan waarin deze trainers ook een belangrijke rol spelen. Op deze manier hebben de Student Mentors niet alleen de beschikking over moderne leermiddelen, maar ook over de nodige ondersteunende kennis om deze op de juiste manier in te zetten.

“Net als veel andere bedrijven voelt ook Scania de schaarste op de arbeidsmarkt. Wij willen deze jonge mensen een goede start bieden met voldoende perspectief op een interessante baan in een professionele organisatie. Dat gaat verder dan alleen een bevestiging dat ze de juiste studiekeuze hebben gemaakt,” besluit Sikko.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *