Scania bouwt nieuwe werkplaats in Maasdijk

Onlangs werden de eerste scheppen de grond in gestoken als start van de bouw van de nieuwe werkplaats Scania Maasdijk. Daarna werden de eerste palen geslagen en zal men tot en met de zomer van 2023 met de bouw van de nieuwe werkplaats bezig zijn. Deze zal dan de huidige werkplaats aflossen omdat deze voor de toekomst niet langer kon voldoen aan alle eisen en wensen v.w.b. duurzaamheid en verwachte groei. Voor deze gelegenheid was een afvaardiging van de directie van Scania Nederland en het voltallige team van Scania Maasdijk naar de bouwlocatie gekomen om de start van de bouwactiviteiten bij te wonen.

Directeur marketing & communications Léon Groot, regiodirecteur Sven van Velzen, managing director Janko van der Baan en directeur services Nico Van Hauwermeiren staken namens het voltallige bedrijf een schep de grond in om de start van de bouw te markeren. Het totale kavel op industrieterrein Honderdland in Maasdijk heeft een oppervlakte van 1,2 hectare. Hierop wordt een ultramoderne werkplaats van 1.200 m2 met zes poorten gebouwd. Drie van deze poorten krijgen een put; waaronder één voor APK. Daarnaast krijgt het pand ook een magazijn en kantoorruimte over twee verdiepingen en een wachtruimte voor de chauffeurs.

Toekomst

Managing director Janko van der Baan: “Deze nieuwe werkplaats wordt helemaal ingericht op de toekomst. De ontwikkelingen in service en onderhoud aan vrachtwagens gaan snel. Elektrificering, waterstof, hernieuwbare brandstoffen en, mogelijk, nog langere LZV’s zijn slechts enkele voorbeelden van trends die in snel tempo op ons af komen. Vanuit Scania staan wij voor de hoogste kwaliteit in service en onderhoud van het wagenpark van onze klanten. Daarom gaan wij investeren in een geheel nieuwe werkplaats die in Nederland onze maatstaf gaat worden en alles herbergt wat u van een moderne state-of-the-art Scania vestiging kunt verwachten. Dit wordt de modernste en meest duurzame werkplaats van Nederland. In de komende vier jaar gaan we, naast Maasdijk, nog tien andere nieuwe werkplaatsen bouwen ter vervanging van bestaande werkplaatsen. Hiermee is een totale investering van € 62 miljoen gemoeid.”

De huidige werkplaats in Maasdijk is ondergebracht in het pand van klant BosDaalen Transport en liep de laatste jaren al tegen de grenzen aan voor wat betreft groei en mogelijkheden tot verduurzaming.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3490 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *