Prijs voor Zwolse Scania-monteurs

Het serviceteam van Scania Zwolle kwam als winnaar uit de bus in de nationale finale van de Scania Top Team competitie. Hierdoor mag het team de nationale eer gaan verdedigen in de internationale finalereeks die doorgaat in september 2022 in Bratislava (Slovakije).

Het topteam van Scania Zwolle bestaat uit de volgende deelnemers: Jeroen Posthumus, Leon Visscher, Allan Hoeve, Tim Sluiter en Wilco Franken (Team contactpersoon Appie Diender).

Scania Top Team is een trainingsprogramma in competitievorm. Geheel binnen de filosofie van ‘permanent verbeteren’ van Scania is het uitgegroeid van een nationaal trainingsevenement 25 jaar geleden, tot een wereldwijd trainingsprogramma vandaag de dag waaraan maar liefst 8.000 medewerkers uit 70 landen deelnemen. Een team bestaat uit maximaal vijf personen, samengesteld uit technici en een partsmedewerker uit één werkplaats.

Grondig getoetst

De teams krijgen opdrachten te vervullen die alle disciplines van een werkplaats omvat. Hierin wordt zowel de theoretische kennis grondig getoetst als wordt hen ook gevraagd diverse technische problemen zo snel mogelijk op te lossen. Maar ook moeten bijvoorbeeld obstakels in het verkrijgen van de juiste onderdelen worden overwonnen. Hiervoor is goed gekwalificeerd servicepersoneel nodig. Top Team is eveneens een belangrijk middel om zaken op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en duurzaamheid te bevorderen, aldus Scania.

Essentiële bouwstenen 

Teamwork, service- en oplossingsgericht denken en een goede motivatie zijn essentiële bouwstenen voor een succesvol team, zegt de fabrikant. Scania Top Team heeft tot doel deze competenties optimaal aan te spreken. Successen en tegenslagen worden gedeeld en verwerkt. De opgedane kennis en ervaring dienen als vertrekpunt voor de volgende opdracht. Het resultaat is een maximaal gemotiveerd team dat in de praktijk de gehele werkplaats stimuleert de klant de beste service te verlenen en de stilstand van de voertuigen tot een minimum te beperken. De competitie verhoogt het algemene kwaliteitsniveau van het Scania servicenetwerk”, aldus het merk.

“Wanneer Scania Zwolle succesvol is in de regionale finales, zullen ze uiteindelijk doordringen tot de wereldfinale die in 2023 op het Scania hoofdkantoor in Södertälje (Zweden) plaatsvindt. Nadat het winnende team daar is geëerd en met de prijzen huiswaarts is gekeerd, resteert nog één winnaar: de klant.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3315 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.