Nijwa Veenoord breidt uit

Liefst drie poorten kreeg de vestiging Veenoord van truck dealer Nijwa erbij. Voor de monteurs betekent de extra ruimte onder meer betere efficiency. Kers op de taart is de splinternieuwe remmentestbank van VLT.

Partnercontent

Dealergroep Nijwa, dat de merken Volvo, Renault Trucks en Maxus voert, is al jaren klant bij VLT en dat zien we ook in Veenoord. “Onze remmentestbank stamt uit 2006 en is eigenlijk nog prima”, zegt werkplaatschef Bertram Ester. “In de nieuwe aanbouw kwam behalve een nieuwe put volgens alle actuele arbo-normen ook een nieuwe remmentestbank en spelingsdetector. Zo zijn we weer helemaal bij de tijd wat wetgeving betreft. De andere handhaven we als back-up.”

Eenmaal in de werkplaats valt direct het verschil op tussen beide banken. Ze liggen naast elkaar, deels gescheiden door de oude buitenmuur. De schermen staan zelfs ruggelings naast elkaar opgesteld: de bekende oude analoge meters met de rode digitale letters in de bestaande werkplaats en het nieuwe multifunctionele scherm in de aangebouwde ruimte.

“Opvallend is dat de keurmeesters direct al de nieuwe gingen gebruiken en niet bleven vasthouden aan de bestaande, dat zegt veel over het gebruiksgemak van de nieuwe.” Zo beschikt de nieuwe remmentestbank ook over een tablet waarmee het proces gemakkelijk vanuit de cabine doorlopen kan worden.

Op de vestiging in Veenoord worden gemiddeld bijna zeshonderd apk’s uitgevoerd en daarnaast zo’n 175 tacho-keuringen. “Mijn ervaring is dat VLT snel en adequaat reageert als er eens wat nodig is. Iedereen heeft het druk en daar heb ik begrip voor, maar desondanks weten ze je snel verder te helpen. Dat vind ik belangrijk.”

Voor meer achtergronden, foto’s en technische info: www.vltest.nl/AST2021-6

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 321 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.