Nieuw TPMS van Goodyear: DrivePoint

Bandenfabrikant Goodyear onthult een nieuw systeem dat tot doel heeft om in relatief korte tijd van veel voertuigen de banden te controleren. DrivePoint is door Goodyear zo eenvoudig mogelijk gehouden. De basis wordt gevormd door sensoren die op het ventiel geplaatst worden en ontvangers om de data te verzamelen.

De bandenspanning wordt doorlopend in de gaten gehouden door sensoren die volgens de fabrikant eenvoudig op het ventiel zijn te schroeven. De sensoren maken gebruik van kleine lithium-ion batterijen die een levensduur hebben van drie jaar. Het systeem is geschikt voor alle bandentypen van alle merken, zegt Goodyear.

De ontvangers van de gegevens kunnen bijvoorbeeld bij het toegangshek van het transportbedrijf geplaatst worden. Gegevens worden direct doorgemaild naar de Goodyear cloud. Alleen in het geval van dubbele montage moet er een band gedemonteerd worden om een sensor te kunnen plaatsen. De ontvangers hoeven slechts vijf meter uit elkaar te staan en niet meer dan twintig meter van de parkeerplaatsen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3348 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.