Nieuw flexibel servicecontract Volvo

In het nieuwe Volvo Gold servicecontract zijn de maandelijkse kosten gebaseerd op het werkelijk aantal gereden kilometers. Volgens de fabrikant geeft het transportondernemers meer flexibiliteit. Het servicecontract volgt het daadwerkelijke gebruik van het voertuig, met alle gevolgen voor de cashflow van de ondernemer.

Het nieuwe Gold onderscheidt zich van andere servicecontracten door de flexibele opzet. Veel transportbedrijven hebben tijdelijke overeenkomsten met opdrachtgevers of doen seizoensgebonden werk. Zij hebben behoefte aan meer flexibele servicecontracten die zijn gebaseerd op het werkelijk gereden aantal kilometers. Het nieuwe Volvo Gold Contract maakt dat mogelijk.

40% flexibiliteitsmarge

De schatting van de jaarkilometrage is bepalend voor de prijs van het contract. Deze bestaat uit een vast en een variabel deel en biedt klanten een flexibiliteitsmarge van 40%. Het aantal afgelegde kilometers per jaar mag tot 20% boven of 20% onder het overeengekomen aantal kilometers uitkomen. Dit betekent dat de marge gedurende de looptijd in absolute zin groter wordt.

Minder is minder

Het Volvo Gold Contract is het meest uitgebreide servicecontract van Volvo Trucks. Gold omvat preventief onderhoud, reparaties, Connected Service Planning en Real Time Monitoring. De maandelijkse kosten bestaan uit een vaste en variabele component. Het variabele deel wordt gefactureerd op basis van het werkelijk aantal gereden kilometers. Hoe minder je rijdt, hoe minder je betaalt en omgekeerd. Dit verbetert de cashflow van transporteurs omdat kosten en opbrengsten op elkaar zijn afgestemd.

Automatische registratie

Het nieuwe Gold Contract is beschikbaar voor alle Volvo-trucks die zijn voorzien van een telematic gateway. Het aantal gereden kilometers wordt automatisch op afstand uitgelezen via de telematic gateway. Op basis van deze data wordt indien nodig ook het onderhoudsschema automatisch bijgewerkt. Als de kilometrage daalt, nemen ook de kosten voor service en reparaties af.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 351 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *