MAN-dealer Den Engelsen neemt werkplaats Nabuurs over

Truckdealer Den Engelsen Bedrijfswagens is met Nabuurs B.V. overeengekomen dat het Nabuurs Truckservice, de eigen truckwerkplaats van Nabuurs, per 1 februari 2022 overneemt.

Nabuurs Truckservice heeft een werkplaats in Zuidoost Nederland waar het grootste gedeelte van de Nabuurs vloot en bedrijfswagens van externe partijen worden onderhouden. De huidige werkplaats van de Nabuurs locatie in Haps gaat sluiten en het bedrijf zal volledig worden geïntegreerd in de bestaande vestigingen van Den Engelsen Bedrijfswagens, met als zwaartepunt de vestiging op het bedrijventerrein Bijsterhuizen in Nijmegen.

Van overname naar samenwerking

De overname vindt plaats vanuit behoefte aan een langdurige samenwerking tussen Den Engelsen en Nabuurs. Een langdurig partnerschap is goed voor beide partijen én hun medewerkers, zeggen beide partijen. Zij geloven in specialisatie op hun eigen vakgebied waardoor de hoeveelheid kennis, bereidheid om te investeren en toekomstbestendigheid maximaal wordt. Den Engelsen en Nabuurs zijn beide familiebedrijven en vullen elkaar volgens betrokkenen naadloos aan vanuit verschillende perspectieven binnen de logistieke sector.

Overeenkomsten

De samenwerking komt dan ook niet uit de lucht vallen. Beide bedrijven hebben een duidelijke visie op mobiliteit en het leveren van maatwerk. Het zijn beide familiebedrijven, hebben een vergelijkbare mentaliteit en zien hoge kwaliteit van hun werknemers én hun dienstverlening als belangrijkste goed. Voor deze samenwerking worden onderhoudskosten voor de vloot van Nabuurs volledig inzichtelijk gemaakt in een gezamenlijk ontwikkeld systeem. Hierdoor kan Nabuurs deze kosten altijd real-time raadplegen.

Het neerleggen van het onderhoud van de vloot bij een vakspecialist past bij de visie van Nabuurs op het gebied van energie transitie. Voor Den Engelsen betekent de overname een verdere schaalvergroting die past bij hun strategie en geeft hen de mogelijkheid Nabuurs verder te ondersteunen en te adviseren op het gebied van mobiliteit.

Logistieke dienstverlener

Nabuurs heeft een vloot van 300 trekkende eenheden, meest van het merk MAN, en is vooral sterk in warehousing. Het bedrijf heeft 22 vestigingen waarvan twee buiten Nederland. Bij Nabuurs werken 1100 medewerkers. In 2013 nam het bedrijf al de 600e MAN in gebruik. Links op de foto Michiel den Engelsen daarnaast Tjebbe Nabuurs.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *