Kennisoverdracht vanuit praktijk

Het vinden en binden van nieuw talent is één van die speerpunten binnen de automotive aftersaleswereld. Zoals corona veel dingen compliceerde gold dat ook voor de sector die opleidingen verzorgt. Zeker als je net een nieuwe vestiging betrok, zoals Gomotive in het Gelderse Duiven.

Johan de Gooijer, eigenaar van Gomotive Automotive Training & Support, opende zijn nieuwe locatie in Duiven op het moment dat de buitenwereld er onherkenbaar uitzag. Een wereldwijde pandemie zonder einddatum, allerhande beperkingen aan fysieke ontmoetingen met alle gevolgen voor de sector rond opleidingen en trainingen. 

“Ja, we hebben alle mogelijkheden tot e-learning tot onze beschikking maar dat kan niet het hele aanbod zoals we dat op Trucktechniek.nl publiceren vervangen. Je moet mensen fysiek bij de apparatuur en de lesvoertuigen hebben om het optimale effect te bereiken. Traditioneel sta je dan schouder aan schouder onder of om het voertuig, maar dat is er in coronatijden even niet bij. Gelukkig hebben we op deze locatie alle ruimte om de RIVM-richtlijnen te kunnen waarborgen.” 

Gomotive geeft trainingen van CAN-BUS tot Ad Blue en van EBS tot Euro 6.Wil je voor je BAT, EBAT of TSBA praktijkexamen nog oefenen maar je kon in deze tijden op je eigen school niet terecht? Gomotive helpt deze groep graag. “We stellen onze trainingsruimte/werkplaats gratis voor je ter beschikking. Kom oefenen voor de diverse examenopdrachten.” Dat vraagt om uitleg. “Onze sector draait om de mensen. Wil je als bedrijf een toekomst hebben dan moet je mensen binden. Dat geldt voor werkplaatsen maar ook voor ons. De branche moet verder geholpen worden en daar dragen we ons steentje aan bij.”

Equipment

Om dat alles te kunnen realiseren, investeerde De Gooijer in een opleidingscentrum waar alleen al op equipmentgebied een bijzonder moderne werkplaats is neergezet. MahaExplora stelde zich daarbij als belangrijke equipmentpartner op. Het resultaat is dat er moderne uitlijnapparatuur beschikbaar is, er actieve rijhulpsystemen (ADAS) getest en gekalibreerd kunnen worden en dat moderne uitleesapparatuur voor handen is. “Het heeft geen zin om te trainen met spullen die niet meer gebruikt worden in de praktijk. Je moet klaargestoomd worden voor de toekomst en dan heb je moderne apparatuur en moderne lesvoertuigen nodig.”

Een bewijs van de actuele techniek die binnen de muren beschikbaar is wordt wel geleverd door het feit dat ook MahaExplora gebruik maakt van de faciliteiten van Gomotive voor hun eigen interne trainingen. Zo is recent nog de verkoopstaf in Duiven getraind op de jongste uitlijnkennis.

Het slagingspercentage van Gomotive zit boven het landelijk gemiddelde. De Onderwijs Inspectie heeft hun bevindingen recent nog onderstreept middels hun ‘Onderzoek Bestuur en Opleidingen’. 

De conclusie was: “Op basis van onze bevindingen, de risicoanalyse en de verificatiegesprekken concluderen wij dat wij geen aanleiding hebben om ons vorige oordeel aan te passen. Wij handhaven daarom het eerder gegeven oordeel Voldoende voor het kwaliteitsgebied Kwaliteitszorg en Ambitie. Wij hebben tijdens het onderzoek geen risico’s aangetroffen bij het bestuur en de onderliggende opleidingen die maken dat wij afspraken maken voor vervolgtoezicht.”

Fotobijschrift: Johan de Gooijer is trots op de realisatie van zijn nieuwe trainingsfaciliteit, vol moderne equipment en actuele voertuigtechniek.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 320 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.