IMS Group Europees distributeur VSE

Vanaf mei 2021 is IMS Group de exclusieve distributeur van de elektro-hydraulische trailerstuursystemen van VSE voor heel Europa, het VK en Ierland. Tot nu toe distribueerde IMS Group de producten van VSE alleen binnen de Benelux, het VK en Ierland. De uitbreiding naar de Europese markt is een strategische keuze die ervoor zorgt dat transporteurs in geheel Europa kunnen vertrouwen op de meest geavanceerde stuursystemen van VSE in combinatie met de dienstverlening van IMS Group.

De beslissing van VSE om de verkoopactiviteiten van trailerstuursystemen over te dragen is genomen om meer ruimte te kunnen geven aan het ontwikkelen en produceren van slimme en flexibele stuursystemen. Daarnaast verwacht VSE met de gedegen ervaring en marktkennis van de IMS Group meer slagkracht te verkrijgen op de Europese markt. De huidige VSE-accountmanagers en salespartners worden toegevoegd aan het huidige verkoopteam van de IMS Group en blijven de contactpersonen voor bestaande klanten. VSE blijft zelf verantwoordelijk voor de service en garantie van zijn systemen. De bekende contactpersonen blijven bereikbaar via het vertrouwde VSE telefoonnummer.

Innovatieve stuursystemen

De onderhoudsarme trailerstuursystemen van VSE kenmerken zich door een optimale wendbaarheid, zonder dat daarvoor moet worden ingeleverd op laadvermogen. De software in het systeem realiseert een optimale stuurhoek, zodat een trailer met meer laadvermogen locaties kan bereiken die eerder onbereikbaar waren. VSE-systemen zijn tot 400 kilogram lichter dan andere stuursystemen. Het toepassen van het VSE-stuursysteem reduceert het brandstofverbruik en vermindert bandenslijtage. Deze eigenschappen verlagen de total cost of ownership van een trailer voor de wagenparkbeheerder aanzienlijk, aldus IMS Group.

Breed inzetbaar

Al een aantal jaren voorziet IMS Group zijn klanten in de UK en recent ook in de Benelux van advies over de stuursystemen van VSE. Deze hebben hun meerwaarde al ruimschoots bewezen in diverse branches, zoals bulktransport, containertransport, tanktransport en distributie.

Links op de foto Dick Lodder, rechts Jan Boer.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.