Hartman slaat eerste paal nieuwbouw Veenoord

De Hartman Groep investeert in een nieuwe werkplaats met een eigen truckwash in het Drentse Veenoord. Maandag 23 augustus werd de eerste paal geheid door werkplaatsmanager Rogier Epping.

De drie bedrijven binnen de Hartman Groep houden zich bezig met internationale groupage van verse producten, zoals levensmiddelen, bloemen en planten. De nadruk daarbij ligt in het verkeer van- en naar de Scandinavische landen. Lading vanuit heel Nederland en België wordt in Veenoord overgeslagen.

De nieuwbouw volgt op de nieuwbouw van 4000 vierkante meter van de Hartman Groep in 2016. Vorig jaar werd het bedrijf uitgebreid met extra crossdocks in verband met de overname van J.P. Vis & Zn tot een omvang van in totaal 5600 vierkante meter en 36 docks. De volgende stap is de nieuwbouw van de werkplaats en een truckwash op het ruim vier hectare grote terrein in Veenoord.

Vier werkstraten

De nieuwe werkplaats wordt 1600 vierkante meter groot. In het pand komen vier werkstraten, waarvan twee met smeerkelders en één met hefkolommen. Daarnaast komt er een complete truckwashinstallatie voor het eigen wagenpark. Doel van de Hartman Groep is om het merendeel van alle onderhoud en reparaties aan het eigen materieel zelf uit te voeren.

Het wagenpark van de drie bedrijven van de Hartman Groep omvat 120 trucks en 280 eenheden aan getrokken materiaal. Volgens directeur Ronald Hartman is deze omvang een eigen werkplaats  en een wasstraat een uitstekende investering. “Je kunt wel zeggen dat hiermee een jongensdroom vervuld wordt. Ik ken werkplaats manager Rogier Epping al jaren en vroeger hadden we samen al dit soort plannen. Door de huidige omvang van het bedrijf is nu de tijd rijp voor deze investering.”

Energieneutraal

De nieuwbouw, uitgevoerd door Bouw Groep Noord uit Drachten, wordt volledig energieneutraal en volgens de laatste inzichten gebouwd. Rogier Epping over de nieuwbouw: “De bouw wordt uitgevoerd door BGN, waarna de inrichting grotendeels door Brekupa zal worden verzorgd. Voor het magazijn is Metalin verantwoordelijk, in samenwerking met Bulthuis Truck en Traileronderdelen. De stempels waarmee we complete combinaties kunnen liften zijn van Fuchs en de hefbare remmenbank is van VLT.”

De werkplaats wordt niet alleen energieneutraal, maar ook papierloos. Alle opdrachten, werkbonnen, facturen en voorraden worden middels een app digitaal verwerkt. De PowerAll-software daarvoor wordt geleverd door Bever Software.  

De oplevering van de nieuwbouw in Veenoord zal in het eerste kwartaal van 2022 plaats vinden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 665 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *