Groot RMO Techniek servicepartner Thermo King

Vanaf 1 maart 2023 is Groot RMO Techniek de officiële servicepartner voor alle onderhoud en service aan de koelsystemen van Thermo King en Frigoblock. Dirk Groot, directeur van Groot RMO Techniek, en Dick Gilhuis, algemeen directeur van Thermo King Transportkoeling, hebben daartoe op 9 februari een overeenkomst getekend.

Beide bedrijven werken al jarenlang samen. Met de overeenkomst wordt die samenwerking versterkt en kunnen de activiteiten van de servicevestiging van Thermo King in Hoorn worden verdeeld over de andere servicevestigingen, waarna de vestiging in Hoorn wordt gesloten. “Een belangrijke factor is de krappe arbeidsmarkt voor huidige en toekomstige servicemonteurs in heel Nederland, maar met name in Noordwest-Nederland. De samenwerking met Groot RMO Techniek heeft zich de afgelopen jaren geïntensiveerd omdat we elkaar goed aanvullen. Nu verenigen we het nuttige en het aangename door de samenwerking te formaliseren. Een logische stap”, legt Dick Gilhuis uit.

Sluiting

“Bij Thermo King Transportkoeling werken we met volledig gecertificeerde monteurs, die vaak gedeeltelijk of volledig door Thermo King worden opgeleid. Dat duurt gemiddeld drie jaar. Tel daarbij nog de nieuwe kennis op die nodig is met de verdere elektrificatie in de branche. Dan loop je snel tegen een grens aan. Bij onze vestiging in Hoorn werd de situatie nu al nijpend. Ook daar vinden we de oplossing door officieel samen te gaan werken. We kunnen de vestiging in Hoorn nu met een gerust hart sluiten en onze relaties kunnen nu voor dezelfde service terecht in zowel Opmeer als Waddinxveen.”

Vanaf nu worden de monteurs van Groot RMO Techniek meegenomen in het opleidingstraject van Thermo King. 

 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 665 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *