EKU, het originele alternatief

EKU Fren is een van de grootste fabrikanten van remschijven en remtrommels voor bedrijfswagens in Europa. Als OE-fabrikant levert EKU aan diverse truck- en trailerfabrikanten. Deze onderdelen zijn nu dankzij importeur BSS Europe exclusief in de Benelux ook op de aftermarket verkrijgbaar: dezelfde kwaliteit, tegen een betere prijs.

Partnercontent

De fabriek van EKU Fren, die een omvang heeft van zo’n vijftigduizend vierkante meter en aan zeshonderd mensen werk biedt, is gevestigd in Kocaeli in Turkije. Fabricage voldoet aan de Europese richtlijn ISO 50001 voor energiemanagement. EKU is over de hele wereld actief: in zeventig landen, op zeven continenten.

Eigenschappen

De EKU remschijven en remtrommels zijn gemaakt van grijs gietijzer, voldoen aan de EN-GJL-200/250 specificaties en zijn ECE R90 gecertificeerd. Dat wil zeggen dat ontwerp, constructie en prestaties voldoen aan de eisen die de Europese wetgeving stelt aan remdelen voor de aftermarket. Ze zijn zodanig ontworpen dat ze sneller warmte kunnen afvoeren en verbeterde remprestaties bieden.

Het productieproces wordt continu gemonitord, om waar mogelijk het product en het productieproces te kunnen verbeteren. Het zijn niet de minste truck- en trailerfabrikanten die al jarenlang vertrouwen op de kwaliteit van EKU Fren.

Made in Europe
EKU Fren is een fabrikant van ECE R90 gecertificeerde remdelen. De fabriek in Kocaeli, Turkije heeft een omvang van 50.000 vierkante meter en biedt werk aan zo’n 600 medewerkers. Behalve toeleverancier van grote truck- en trailerfabrikanten levert EKU dezelfde kwaliteit remdelen aan de aftermarket. Remdelen van EKU zijn zodoende verkrijgbaar op zeven continenten, in zeventig landen.
BSS Europe is exclusief importeur van EKU Fren voor de Benelux. BSS Europe is daarnaast importeur van de luchtbalgen van Boldtech, eveneens van Turkse makelij.

Origineel

De remdelen die EKU dankzij importeur BSS Europe in de Benelux op de aftermarket brengt, zijn exact dezelfde onderdelen die de fabriek levert aan truck- en trailerfabrikanten. Immers, als OE-toeleverancier moet EKU op het gebied van veiligheid en kwaliteit voldoen aan strenge, Europese certificeringseisen. EKU is daartoe onder meer TÜV- en ISO-gecertificeerd. Deze certificerende instanties houden met regelmaat audits in de fabriek om te zien of het productieproces op het gebied van veiligheid en kwaliteit voldoet aan de specificaties van de OEM’s. Een fabrikant als EKU kan het zich simpelweg niet veroorloven om, vanwege de productaansprakelijkheid, producten van mindere kwaliteit te produceren. De remdelen worden in de fabriek aan uitgebreide tests onderworpen, onder meer op treksterkte, hardheid, samenstelling van grondstoffen en uiteraard de juiste afmetingen. Daarmee krijgt u van EKU de garantie dat u in de aftermarket dezelfde kwaliteit koopt als wanneer u de originele onderdelen bij de fabrikant koopt.

Beschikbaarheid

Het is niet zonder trots dat BSS Europe kan zeggen de remdelen van EKU groot te hebben ingekocht. Vanuit het magazijn in Oss kunnen de onderdelen door de hele Benelux de volgende dag geleverd worden.

Vraag naar EKU bij uw vertrouwde onderdelen­leverancier, of neem contact op met BSS Europe, via sales@bss-europe.com, ook voor de luchtbalgen van Boldtech.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 617 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *