Eigen werkplaats

Tot mijn genoegen investeren transportbedrijven nog altijd volop in eigen werkplaatsen. Dit ondanks doemscenario’s die op ons afkomen rondom een aanstaande energietransitie. Want wat hoorden we met veel bombarie vanuit Glasgow? Vijftien landen en tal van bedrijven in de transportsector verspreid over de wereld ondertekenden de ambitie om vanaf 2040 alle nieuwe trucks en bussen uitlaatgasloos te laten zijn. De cover van dit magazine zegt hetzelfde, maar dan anders: Scania introduceert diens laatste dieselmotor.

Ik weet het wel, die motor gaat nog jarenlang gemonteerd worden in nieuwe voertuigen en die gaan weer jaren mee, dus het is zo 2030. De komende tien jaar zal diesel echt nog wel de hoofdmoot van veel parken vormen. Een nieuwe werkplaats inrichten is echter een traject met een horizon die eerder decennia omvat. Transporteurs met een eigen vloot die voldoende omvang kent, willen graag de aftersalesregie zelf voeren. Nu de overnames in transportland weer aan de orde van de dag lijken te zijn, neemt ook de schaalgrootte toe om dingen in eigen huis te gaan doen. Daar staat tegenover dat andere vervoerders juist vinden dat onderhoud en reparatie niet tot de kernactiviteiten behoren. Duidelijk is dat er niet een universeel antwoord is, elke ondernemer kiest zelf een geschikt antwoord.
Intussen moet die werkplaats wel aan steeds strengere eisen voldoen. Zeker als je behalve onderhoud en reparatie ook de keuringen zelf uitvoert. De deeltjesteller is zo’n voorbeeld van een keuringsmiddel die snel onmisbaar wordt voor de erkenning. Het zeer minimale verloop wat nog acceptabel is in een werkplaatsvloer om deze voor een koplampmeetapparaat te mogen hanteren is een andere. Over arbo-eisen hebben we het dan nog even niet…

Zo’n gelikte werkplaats is wel een smaakmaker voor het personeel, zelfs een visitekaartje om toekomstig personeel mee te werven. De sector staat op technisch vlak een interessante tijd te wachten die echter niet zorgt voor verse instroom en dat is nu juist waar de komende jaren behoefte aan is nu de babyboomers aan het afzwaaien zijn. Investeren in de werkplaats en investeren in werkplaatspersoneel gaan hand in hand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.