Bluekens dealer voor elektrische trucks van BYD

Bluekens EV B.V is door de Chinese fabrikant van elektrische trucks en bussen aangesteld als eerste dealer in Nederland. Bluekens gaat ook de aftersales verzorgen voor het Chinese merk.

Het gaat om de verkoop van en het onderhoud aan een serie elektrische trucks en bestelauto’s in het lichte segment, tot 12 ton GVW. Voor deze trucks biedt Bluekens naast sales en aftersales, ook oplaadmogelijkheden en leasing- en financieringsdiensten. De regio waarin Bluekens actief wordt, beslaat het westen, zuidwesten en midden van Nederland, laat BYD weten.

Bluekens-topman Gert-Jan Jonker geeft aan goede kansen te zien voor de 7,5 tons elektrische truck (foto) van BYD bij retailers en post- en pakketdiensten. De eerste BYD-trucks zijn in Nederland al onderweg bij Top Delivery Services en bij HAVI, dat tankstations en McDonald’s restaurants bevoorraadt.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *