Bluekens blijft achter Streetscooter staan

In reactie op het bericht dat Streetscooter stopt met de productie van zijn elektrisch aangedreven bestelauto’s laat de Nederlandse importeur van Streetscooter, Bluekens, weten dat het geenszins een afbouw van de activiteiten voor Bluekens EV betekent.

Businessmanager Gert-Jan Jonker van Bluekens EV: “Wij geloven in emissievrije stadslogistiek en hebben de afgelopen jaren zeer veel kennis en expertise opgebouwd. Streetscooter blijft vanuit de zero emission-gedachte een van de beste alternatieven.”

Importeur

In november 2019 werd truckdealer Bluekens aangewezen als importeur van Streetscooter. Bluekens bezit een werkplaats in Oosterhout die is gespecialiseerd in elektrisch aangedreven trucks, bestelauto’s en bussen. Met de opgebouwde kennis en expertise is Bluekens EV de partner voor overheid, instellingen en marktpartijen voor een verdere verduurzaming van de (stads-) logistiek. Niet het voertuig, maar de emissievrije oplossing staat centraal bij Bluekens EV.

Bluekens EV is in gesprek met Deutsche Post DHL Group en Streetscooter GmbH over wat dit besluit exact betekent voor de Nederlandse markt. Bluekens EV zal de officiële berichtgeving afwachten. In de loop van volgende week verwacht Bluekens EV meer bekend te kunnen maken.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3310 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.