BAT-mobiel voor beter opgeleide truck-technici

Innovam Truckwise, het Innovam-team dat zich op de truckbranche richt, trekt vanaf nu het land in om op school- en klantlocaties technische trainingen te geven. De trainers komen dan voorrijden in hun nieuwe BAT-mobiel.

De letters BAT staan daarbij voor BedrijfsAuto Techniek. De BAT-mobiel is volgeladen met speciaal geprepareerde leermiddelen om op iedere locatie een technische training te verzorgen. Truckwise blijft daarnaast gewoon trainingen uitvoeren op de Innovam-locaties in Nieuwegein en Zwolle.

Met de BAT-mobiel richt Innovam Truckwise zich in eerste instantie op eerstejaars leerlingen van de TruckAcademies en ROC’s. “Al een aantal jaren merken we dat een groot deel van de BBL-studenten in de truckopleiding onvoldoende praktisch wordt opgeleid”, aldus Bert Broesder, teamcaptain van Innovam Truckwise. “Eén van de veelgehoorde obstakels is de reisafstand naar onze locaties in Nieuwegein en Zwolle. Vooral in het begin van de opleiding wanneer de student geen rijbewijs heeft. Dus nu onze branche vraagt om beter opgeleide truck-technici, zorgen we met de BAT-mobiel precies daarvoor.”

Na de eerste try-outs waren de deelnemers, docenten en de leermeesters unaniem positief. “Het is elke keer weer gaaf om écht iets toe te voegen aan de kennis van de beginnende studenten”, aldus Wesley Hemelrijk, één van de BAT-mobiel trainers. “Onlangs was ik een aantal dagen op pad om een groep ROC-studenten de basiskennis van elektronica bij te brengen. ‘Nu snap ik het pas echt!’, zeiden ze na afloop allemaal. Echt gaaf dat we vanaf nu nog meer studenten kunnen helpen”, sluit Wesley af. ‹

Het schema van de BAT-mobiel is terug te vinden op innovam.nl/batmobiel.

Foto boven: De trainers van Innovam Truckwise komen vanaf nu op ROC’s voorrijden in de BAT-mobiel, volgeladen met speciaal geprepareerde leermiddelen voor praktijktraining op school.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 321 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.