fbpx
bekeken: 221 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Werkplaats geschikt voor MAN e-mobiliteit

DOMEIN:

Geplaatst op: 15 januari 2020, 07:50

Leestijd: 2 minuten

Sinds kort zijn drie Nederlandse MAN-dealers onderdeel van het MAN e-mobility netwerk. Met hun aangepaste faciliteiten voor sales en service zijn ze klaar voor klanten die rijden met de nieuwe, elektrisch aangedreven eTGE bestelauto en eTGM bakwagen.

Het gaat om de dealers Van Leeuwen Truckservice uit Zuid-Holland, BTS uit Noord-Holland en Wierda Bedrijfswagens uit Friesland. Zij beschikken in totaal over negen vestigingen.

De MAN e-TGE is sinds kort in Nederland verkrijgbaar. De bestelauto is voorzien van volledig elektrische aandrijving. Eisen aan stadsdistributie veranderen in rap tempo, zegt de fabrikant. Tal van steden in binnen- en buitenland voeren milieuzones in. Die komen erop neer dat binnen nu en enkele jaren alleen nog emissievrije voertuigen zoals de MAN eTGE de stad in mogen. Met zijn nieuwe bestelauto speelt het merk als een van de eerste leveranciers in op de vraag naar schoon en stil transport. Klanten krijgen vijf jaar garantie op de e-TGE en acht jaar garantie op het accupakket.

Advies

Genoemde drie dealers hebben specialisten in dienst die klanten wegwijs kunnen maken in de regelgeving rond Vamil, MIA en KIA subsidieregelingen. Hen wordt geadviseerd te kiezen voor mobiliteitszekerheid door middel van full operational lease. De totale kosten zijn dan voor de klant altijd vertaald naar vaste maandtermijnen. Ook onderhoudskosten en een verlengde garantie van vijf jaar zijn afgedekt. Verkopers van de eTGE brengen met de klant zijn mobiliteitsbehoefte in beeld. Daarna kan geadviseerd worden wat verstandig is met betrekking tot laadfaciliteiten. Dat zal in veel gevallen een laadpaal zijn op de thuisbasis van de eTGE. Maar het kan ook een snellader zijn op een vast losadres waar het voertuig dagelijks langer verblijft voor laden/lossen of pauzes.

Service

MAN Nederland heeft in overleg drie dealerlocaties dusdanig aangepast, dat zij de merkservice ook in het tijdperk van elektrisch aangedreven voertuigen kunnen waarmaken. Dat begint met de, in de bestelautowereld veel geroemde ‘truckmentaliteit’ met betrekking tot openingstijden van werkplaatsen. Werkplaatsen van genoemde dealers beschikken over TGE-technici die zijn opgeleid tot eTGE-specialist. Behalve in opleiding van de technici is ook geïnvesteerd in speciaal gereedschap voor het werken aan de eTGE.

Tesla kondigt Semi truck aan…DAF wil meer trucks bouwen in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties