bekeken: 360 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

WDK Logistics vernieuwt vloot met MAN

DOMEIN: Truckverkoop

Geplaatst op: 21 december 2018, 10:36

Leestijd: 1 minuut

Het Barendrechtse familiebedrijf WDK Logistics heeft een vernieuwingsfase van de truckvloot afgerond. Er kwamen dertien MAN’s TGE, twee stuks TGX en twee TGL’s in de vloot in relatief korte tijd. Nog eens twee TGE’s staan in bestelling.

De dertien MAN’s TGE rijden in de regel voor pakketvervoerder UPS en zijn ook in de kenmerkende donkerbruine kleur gespoten. “Deze bestelauto komt als geroepen in de vloot van WDK Logistics”, zegt directeur Wim de Koning. “We zijn op zoek naar een relatief grote en betrouwbare bestelauto die het veeleisende werk voor UPS aankan, met de juiste uitstraling en ondersteund door het juiste dealerapparaat.”

Tildrempel

Van Leeuwen Truckservice tekende voor de aflevering. WDK Logistics bestelde de TGE’s met de 140 pk motor in combinatie met een automatische transmissie. “Dagelijks werken onze chauffeurs tussen de tachtig en honderd stops af. Dan is het dus fijn dat er niet meer geschakeld hoeft te worden en dat er gewerkt wordt met een kwalitatief hoogwaardige bestelauto”, aldus De Koning.

Rondom zijn de TGE’s voorzien van parkeersensoren. Verder krijgen de chauffeurs een geveerde bestuurdersstoel met AGR-certificaat. De TGE’s hebben voorwielaandrijving om de chauffeur aan de achterkant een lagere tildrempel te kunnen bieden. WDK Logistics verwacht dat de bestelauto’s jaarlijks zo’n 35.000 kilometer zullen rijden. “We hopen ze vijf tot zes jaar in de vloot te houden”, zegt De Koning.

Zwaarder werk

Voor het zwaardere werk zet WDK Logistics twee stuks MAN 12.190 TGL in voor de distributie en het transport van pallets. “Met de TGE in het programma kan MAN ons nu over de hele linie bedienen. Dat is fijn, want we zijn al jaren klant en weten precies hoe het werkt met MAN”, zegt De Koning, die ook trailerwerk doet en daarvoor een tweetal MAN’s TGX trekkers inzet.

WDK Logistics is in 2011 opgericht en telt nu vijftig voertuigen onder de 3,5 ton GVW. Daarnaast beschikt men over nog eens 25 bakwagens en tien trekkers, alsmede vijftien trailers.

Tags: , , , , , , ,

Beentjes neemt Veldhuizen overPrijs chauffeurskaart toch…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties