bekeken: 215 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Waberer’s zet groot deel vloot stil

DOMEIN:

Geplaatst op: 26 maart 2020, 11:14

Leestijd: < 1 minuut

Waberer’s, dat de laatste tijd toch al geplaagd wordt door dalende omzet- en winstcijfers, zegt door de corona-pandemie nog harder te worden getroffen. De Hongaarse vervoerder zet daarom per direct een groot deel van zijn vloot stil.

Een en ander blijkt uit een schrijven van de onderneming. Behalve het stilzetten van een deel van de vloot zijn nog meer noodmaatregelen afgekondigd. Zo is het bedrijf een repatriëringsprogramma gestart om de vele in het buitenland verblijvende chauffeurs terug te halen naar Hongarije.

Ontslag

Nog ingrijpender is dat het bedrijf bezig is met een forse inkrimping van het personeelsbestand. Tijdelijke krachten worden haar huis gestuurd, bekeken wordt of lonen van nog benodigd personeel verlaagd kan worden en een deel van het personeel wordt ontslagen. Het bedrijf zegt dat de bonden op de hoogte zijn gebracht, en dat die mee onderhandelen.

Directeur exit

Verder ruimt topman Robert Ziegler, die nog maar een jaar actief was als algemeen directeur, alweer het veld. Hij wordt vervangen door de financiële topman van het bedrijf, een Hongaar die sinds 2014 deel uitmaakt van het bedrijf.

Schmitz draait vooralsnog…Bosch ontwikkelt snelle…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties