fbpx
bekeken: 295 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Vrouwendirectie Lafeber kiest MAN-truck

DOMEIN:

Geplaatst op: 31 oktober 2019, 12:15

Leestijd: < 1 minuut

De aanschaf van een nieuwe TGX 41.640 8×4 trekker voor zwaar transport markeert de langlopende relatie van transportbedrijf E. Lafeber uit Gouda met MAN. Maar de deal markeert ook de interne wisseling van de wacht.

Eerder dit jaar namen de drie dochters van Kees Lafeber het bedrijf over van hun vader Kees en oom Ed Lafeber. Vijf jaar geleden al gaven ze hun ja-woord, sindsdien werden ze vertrouwd gemaakt met alle aspecten van het bedrijf.

“Nu dit geen geheimen meer heeft voor ons, hebben zij een stap terug gedaan”, zegt oudste dochter Barbara Lafeber. Zij is verantwoordelijk voor de operatie, inkoop en het materieel; Martine voor het personeel, het voertuigvolgsysteem en de sales; Iris voor de IT, financiën en de interne verhuizingen. “In de praktijk nemen we alle voorname beslissingen in het bedrijf gezamenlijk.”

Veelzijdig

E. Lafeber is gespecialiseerd in zwaar- en exceptioneel transport, zowel horizontaal, verticaal als interne verplaatsingen, werkvoorbereiding en de logistiek op grote infrastructurele projecten. In het exceptionele vervoer heeft de MAN-truck altijd de hoofdrol gehad. “Voor ons lag het voor de hand dat, toen we toe waren aan een nieuwe zwaar-transporttrekker, MAN de voorkeur had. We kennen dealer Van Leeuwen Trucks al lang, zij denken altijd op een prettige manier met ons mee.” De vloot van Lafeber bestaat uit 27 trucks en ruim zestig trailers. Daar zitten enkele zware, meer-assige diepladers bij, en daar wordt de nieuwe MAN TGX voor ingezet.

Eigen werkplaats

De grote en gevarieerde trailervloot is een argument voor Lafeber om er een eigen werkplaats op na te blijven houden. “De trailers zijn van diverse merken en hebben specifieke taken. We beschikken over voldoende monteurs die vertrouwd zijn met de eigenschappen van die trailers. Maar het onderhoud aan de trucks laten we grotendeels aan de dealer over.”

Lees het interview met de vrouwelijke Lafeber-directie in de nieuwe editie van Aftersales Truck.

Column: Schuivende panelenevofenedex: logistiek aarzelt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties