bekeken: 739 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Vrijspraak voor berger Van der Zand

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 december 2017, 11:46

Leestijd: 1 minuut

Bergingsbedrijf Joh. van der Zand uit Buren is vrijgesproken in een zaak die tegen het bedrijf was aangespannen over mogelijke verzekeringsfraude.

Van der Zand krijgt kortingen van collega-bergers die klussen voor klanten van Van der Zand in het buitenland uitvoeren. Het Openbaar Ministerie beschuldigde Van der Zand ervan deze kortingen niet door te berekenen aan de verzekeraar. Hiervoor werd een boete van 75.000 euro geëist.

Degelijk

Beide bestuurders van het bedrijf wisten echter te bewijzen dat ze niets verkeerd hebben gedaan. Bewezen werd ook dat het bedrijf als uitermate degelijk en eerlijk bekend stond bij een grote klantenkring uit de transportsector. Van der Zand werkt met een eigen alarmcentrale die klanten letterlijk en figuurlijk uit de brand helpt, maar niet altijd met eigen mensen en materieel. Vaak werden derden op de bergingsklus gezet. Die verstrekten Van der Zand een zekere korting.

De rechtbank kon slechts constateren dat het beschuldigde bedrijf geen blaam trof, dat de administratie op orde is en dat er nooit geld is weggesluisd.

Tags: , , , ,

VLT remmentestbank in…‘Truckbanden niet zo zuinig…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties