fbpx
bekeken: 121 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Volvo test e-versie FM en FMX in bouwsector

DOMEIN:

Geplaatst op: 15 oktober 2020, 12:20

Leestijd: < 1 minuut

Volvo Trucks organiseert een praktijktest van een volledig elektrische FM en FMX. Dat gebeurt compleet met laadinfrastructuur, bij de Zweedse bouwtransporteur Swerock.

Parameters voor de test zijn onder meer de dagelijkse rijcycli, laadcapaciteit, uptime en bereik. Er wordt gekeken naar de wijze van gebruik en de verbeteringen die nodig zijn voordat een bredere inzet van e-trucks mogelijk is. De test volgt op de eerdere introductie van de FL en FE Electric. Deze in serie geproduceerde elektrische trucks zijn ontwikkeld voor stadsdistributie en afvalinzameling.

Productiviteit

Bouwtransport vraagt echter om materieel dat krachtiger en robuuster is dan in andere segmenten. Elektrische trucks vormen daarop geen uitzondering, zegt Jonas Odermalm, vice president Electromobility bij Volvo Trucks. “Onze oplossingen moeten voldoen aan de eisen van hoge productiviteit en beschikbaarheid. Tegelijkertijd biedt een volledig elektrische aandrijflijn de voordelen van verminderde uitstoot en een lager geluidsniveau. Praktijktesten en samenwerkingen met klanten zijn belangrijk voor het ontwikkelingsproces.”

Betonmixer

De tests voorzien in een elektrische FM met een betonmixer en een e-FMX met haakarm. Ze gaan aan de slag bij grote infrastructuurprojecten. Geëvalueerd wordt hoe elektrische trucks zijn in te zetten om de efficiëntie te verhogen en de impact op het klimaat te verkleinen. Het gaat daarbij niet alleen om de prestaties van de voertuigen zelf: Volvo kijkt ook of het totale systeem voor elektromobiliteit en de oplaadmogelijkheden voldoen aan de eisen van klanten uit het bouwsegment.

Ginaf weer in Nederlandse…DAF XF bekroond tot ‘Fleet…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties