bekeken: 488 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Volvo meldt sterke afname van orders

DOMEIN:

Geplaatst op: 18 oktober 2019, 10:26

Leestijd: < 1 minuut

Volvo rapporteert een scherpe daling van orders over het derde kwartaal. De trend doet zich zowel in de VS als in Europa voor. De truckbouwer maakt zich zorgen over de handelsoorlogen en krimpende economieën. Voor 2020 wordt een kleinere markt verwacht, melden diverse media.

Afgelopen kwartaal nam het aantal bestellingen bij de Volvo truckfabrieken (inclusief Mack en Renault) met bijna de helft af. Volvo mag dan wereldwijd actief zijn, het merk verdient verreweg het meeste geld in de VS en in Europa. Analisten hadden verwacht dat de order-intake met een derde zou dalen. Het aandeel van Volvo aan de beurzen loopt 4 tot 5% terug.

Ontslagen

Volvo voorspelt dat volgend jaar de markt voor zware trucks met 14% daalt in Europa en met 29% in de VS. “Gedurende het derde kwartaal hebben we de productie verder ingekrompen. Verdere aanpassingen worden de komende maanden doorgevoerd”, aldus topman Martin Lundstedt. Hij liet in het midden of er ook ontslagen gaan vallen.

De 2019-prognose van Volvo luidt nog dat de winst zal stijgen ten opzichte van 2018. Analisten zien de krimpende markten als een test voor ex-Scania topman Lundstedt om van Volvo een meer slagvaardige organisatie te maken, die beter tegen een stootje als dit zal moeten kunnen.

Twaalf DAF trucks voor Raab…Nooteboom levert Zwagerman…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties