bekeken: 395 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Volvo komt met Distance Alert

DOMEIN:

Geplaatst op: 10 mei 2019, 11:09

Leestijd: < 1 minuut

Volvo introduceert een systeem dat een veilige afstand moet garanderen tot de voorligger, Distance Alert. Dit systeem is ontworpen om truckchauffeurs te helpen bij het bewaren van een veilige afstand tot het voorliggende voertuig wanneer zij de adaptieve cruisecontrol niet ingeschakeld hebben.

“Vaak worden ongelukken waarbij een voertuig achter op een ander voertuig rijdt, veroorzaakt door onoplettendheid en een te korte afstand tot de voorligger. Distance Alert waarschuwt chauffeurs met een rood lampje in de voorruit zodra de truck te dicht op het voorliggende voertuig komt. In de meeste gevallen kan zo een botsing worden voorkomen”, zegt  Volvo.

Forward collision warning

Volgens Volvo maken ongevallen waarbij een voertuig achter op een ander voertuig rijdt, ongeveer 20 procent uit van alle ernstige aanrijdingen met trucks. Distance Alert maakt deel uit van de meest recente versie van Forward Collision Warning met noodremfunctie. Dit ondersteuningssysteem van Volvo Trucks is ontworpen om chauffeurs te helpen om ongevallen in verschillende stadia te voorkomen. Als Distance Alert niet het beoogde effect heeft, treden een knipperlicht en een geluidssignaal in werking om de chauffeur te waarschuwen. Tenslotte wordt de geavanceerde noodrem geactiveerd. Dit alles gebeurt in slechts enkele seconden.

Camera en radar

De functie is bedoeld voor gebruik op hoofdwegen buiten de steden en wordt ingeschakeld bij snelheden boven 60 kilometer per uur wanneer het adaptieve cruisecontrolesysteem niet in gebruik is. Net zoals de andere functies van het waarschuwingssysteem voor botsingen maakt Distance Alert gebruik van een combinatie van camera- en radartechnologie om de afstand te berekenen en objecten op de weg te herkennen.

De functie Distance Alert is beschikbaar op de FH, FH16, FM en FMX, geproduceerd vanaf week 23, 2018.

Jubilerend Dynamic Rush kiest…Jubileumeditie van Scania V8
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties