bekeken: 267 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Volvo Fuel Hero op Transport Compleet

DOMEIN: Truckverkoop

Geplaatst op: 6 augustus 2019, 11:40

Leestijd: 1 minuut

Tijdens de komende Transport Compleet Gorinchem (3 t/m 5 september) toont Volvo Trucks zijn nieuwe FH met I-Save. Deze Fuel Hero-truck combineert de nieuwe D13TC-motor met verbeterde brandstofbesparende functies.

Volgens de fabrikant kunnen de brandstofkosten maximaal 7% lager liggen dan bij de voorganger, zonder dat dit ten koste gaat van de rijeigenschappen.

Efficiency

Kern van de Volvo FH met I-Save is de nieuwe D13TC, de meest brandstofefficiënte motor voor lange afstanden die het merk ooit in huis had. De motor heeft zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk. Die verbetert de verbranding en verhoogt de efficiency, doordat warmte en energie naar het midden van de cilinders worden geleid. Overtollige energie in de uitlaatgassen wordt vervolgens gebruikt om de motor aan te drijven via de Turbo Compound-unit. Dit is een extra turbine die in de uitlaatgasstroom is geplaatst. De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel. Daardoor zijn minder toeren en brandstof nodig om een constante snelheid aan te houden. Het is volgens Volvo “de ideale oplossing voor klanten in het nationaal of internationaal transport met hoge jaarkilometrages.

I-See

Andere kenmerken van I-Save zijn onder meer de nieuwe brandstofefficiënte achterassen en een verbeterd I-See-systeem. Op basis van kaarten analyseert het hellingen verderop in de route en past het rij- en schakelgedrag daarop aan. De gecombineerde efficiencywinst van al deze opties kan leiden tot besparingen op de brandstofkosten tot 7% vergeleken met de vorige generatie Euro 6-motoren van Volvo Trucks. De fabrikant wordt op Transport Compleet Gorinchem vertegenwoordigd door de dealers Bluekens Truck en Bus, Van Dijk Groep en Volvo Group Truck Center.

Tags: , , , , ,

Weer gedoe met…RDW keurt alleen schone…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties