bekeken: 383 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Volvo: 683 miljoen voor uitstootprobleem

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 4 januari 2019, 13:30

Leestijd: 1 minuut

Volvo trekt omgerekend 683 miljoen euro uit voor de afwikkeling van een recent uitstootprobleem in zijn trucks en bussen. Dat bedrag kan nog wijzigen, onder invloed van nieuwe ontwikkelingen in dit dossier.

De Zweedse vrachtwagenmaker liet in oktober weten dat miljoenen trucks die in de VS en Europa rijden terug moeten om een manco te verhelpen. Een component van het SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction), bestemd voor de reductie van NOx-uitstoot, slijt sneller dan was aangenomen. Daardoor kan een te hoge uitstoot van NOx ontstaan.

Kostenpost

Het gereserveerde bedrag (over het vierde kwartaal van 2018) is niet alleen bestemd voor het onderdeel zelf. Ook de daadwerkelijke vervanging en bijbehorende test vormen een kostenpost. Overigens zegt Volvo dat nog niet is beslist langs welke weg precies het probleem zal worden aangepakt. Daarover loopt momenteel nog intern onderzoek. Uitgedrukt in de Zweedse valuta gaat het om zeven miljard kroon. Volvo zegt in de VS met de betreffende milieu-instanties in gesprek te zijn en zoekt naar een oplossing.

Ook in Nederland zijn volgens de importeur trucks uitgerust met SCR-systemen. Over het  aantal voertuigen kan Volvo Nederland geen mededelingen doen, aangezien de achteruitgang niet alle voertuigen en motoren op dezelfde manier gebeurt. De vraag of en wanneer er in ons land een terugroepactie komt blijft hangende het onderzoek nog eventjes onbeantwoord.

 

Tags: , ,

Petronas/Iveco opnieuw in…Franken Transport overgenomen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties