fbpx
bekeken: 196 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Volledig elektrische eCanters voor groenvoorziening

DOMEIN:

Geplaatst op: 7 oktober 2020, 11:47

Leestijd: < 1 minuut

Groen-aannemingsbedrijf Punt uit Rotterdam heeft twee Fuso eCanters aan het wagenpark toegevoegd. De volledig elektrische distributietrucks zijn voorzien van twee verschillende opbouwvarianten.

Met de ingebruikname van de twee eCanters heeft Punt een duurzaam alternatief voor chassiscabine bestelwagens met een laadbak. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg en onderhoud van groenvoorziening in de openbare ruimte zet de twee eCanters in voor het leveren van beplanting en het afvoeren van groenafval.

Actieradius

Algemeen directeur Bastiaan Punt: “De aanschaf van de eCanter is een integraal onderdeel van de aanbesteding van de gemeente Rotterdam. Met gemiddeld zestig afgelegde kilometers per dag is de actieradius voor ons ruim voldoende. Sterker nog, we konden zelfs een zware opbouw laten maken met een hydraulisch kiepsysteem, een grote gereedschapskist achterop en een reservoir voor 2500 liter water voor het besproeien van het groen.”

“Onze tweede eCanter krijgt een elektrische kraan waarmee we volledig emissieloos te werk gaan. De stap naar elektrische mobiliteit werd vergemakkelijkt dankzij de aantrekkelijke operationele leasevoorwaarden waarmee het onderhoud ook volledig is afgedekt.”

Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Rogam verzorgde de levering en zal ook het periodieke onderhoud op zich nemen.

Fuso eCanter

De compacte 7,5 tons eCanter is met zijn kleine draaicirkel bij uitstek geschikt voor stedelijke distributie en kan daarnaast voor zeer diverse doeleinden worden ingezet. Hij rijdt lokaal emissievrij en veroorzaakt daarbij geen geluidsoverlast. De eCanter is ontwikkeld door Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation (MFTBC) en wordt voor de Europese markt geproduceerd in Tramagal, Portugal.

Sectorstudie over kansen in…RAI CarrosserieNL start…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties