fbpx
bekeken: 164 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)

Vijftien DAF XF 480 4×2-trekkers voor Kleijn Transport

DOMEIN:

Geplaatst op: 9 oktober 2020, 13:26

Leestijd: 2 minuten

Best Trucks levert gefaseerd vijftien identieke DAF XF 480 Super Space Cab 4×2-trekkers aan Kleijn Transport in Alblasserdam, een familiebedrijf dat sinds 1963 is uitgegroeid tot het bedrijf dat het nu is, met hoofdvestiging in Alblasserdam, naast een eigen warehouse van 10.000 vierkante meter voor opslag en orderpicking van goederen, containerhandling, douane- en diverse VAL-activiteiten.

Kleijn Transport transporteert vooral naar Duitsland en binnen de Benelux. Huidig directeur Kees Kleijn: “Wij doen vooral one way containervervoer van en naar de havens in Rotterdam/Antwerpen/Noord-Duitsland en beschikken daarvoor over 95 eigen containerchassis. Trucking is het andere deel van onze activiteiten en daarbij rijden we door heel Europa met de schuifzeilen- en koelopleggers van onze relaties.”

Ruimte, comfort en luxe

Over de nu geleverde 4×2-trekkers zegt commercieel directeur Tjeerd Hofmeyer: “Acht vervangen de bestaande DAF CF Space Cab trekkers. Op die manier krijgen we meer eenheid/uitstraling binnen het wagenpark met de grotere/stoerdere XF, iets dat door onze trouwe chauffeurs ook zeer wordt gewaardeerd. Zeker in het toenemende internationale werk biedt een XF Super Space in de door ons gekozen uitvoering alle ruimte, comfort en luxe. Wij kiezen voor een praktische uitvoering met 950 liter tank, TraXon automaat, stand-airco/-kachel, geïntegreerde kisten voor gereedschap en ander materiaal, Skylights en in het veiligheidspakket: Predictive Cruise Control, MX Engine Brake, Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning, Advanced Emergency Braking System en Driver Performance Assist. Voor de onderneming doet de DAF het het best in de exploitatie, op het gebied van brandstofverbruik, betrouwbaarheid en in de tco.”

Onderhoudscontract

Over de relatie met Best Trucks zegt Hofmeyer: “Samen met hen specificeerden we al eerder deze 4×2-trekkers en creëren zo de genoemde eenheid binnen ons trekkerpark. Dat is plezierig voor de chauffeurs en planners, maar ook voor de inzet en de serviceverlening. Op alle DAF’s hebben wij via Best Trucks een onderhoudscontract afgesloten en brengen naast de trekker daar nu ook zoveel mogelijk de bijbehorende oplegger voor het one stop servicemoment. De dealer regelt dat in nauwe samenwerking met onze planners om zo de uptime te maximaliseren. Bijkomend voordeel van DAF is ook het vaak geroemde internationale ITS servicenetwerk. Gelukkig hoeven wij er maar heel weinig gebruik van te maken, maar het is altijd wel een extra waarborg. Wat DAF ook goed doet, is bij aankoop van een nieuwe truck het aanbieden van een praktijkdag, die voor zeven uur meetelt bij de Code 95. De chauffeur die op een nieuwe DAF gaat rijden, krijgt daarbij van een ervaren en door DAF geschoolde instructeur de fijne kneepjes van het nieuwe voertuig bijgebracht. Om zo op de juiste manier met die techniek en alle bijbehorende voordelen om te gaan.”

Trailers

Naast de nu aangeschafte DAF XF-trekkers investeert Kleijn Transport ook in tien nieuwe drie-assige D-Tec multifunctionele chassis voor containers van 20 tot 45 foot, plus twintig Krone multi-containerchassis met een pneumatisch bedieningssysteem, bandenspanning controlesysteem en een koppeling met het Trimble-systeem van het trekkende voertuig. Hierdoor herkent en communiceert het tracking systeem met de totale combinatie en dat scheelt veel administratieve handelingen en onderschrijft de verregaande automatisering bij Kleijn. Die biedt immers de klanten ook mogelijkheden om zendingen real-time te volgen. Naast het vele wegtransport houdt het bedrijf zich ook bezit met de complete logistieke dienstverlening op het gebied van spoor-, lucht- en zeevracht over de hele wereld.

Hyundai levert eerste…Oliebedrijf Total investeert…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties