bekeken: 395 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Vijf kippers van MAN voor Van Lijssel Transport

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 18 juli 2019, 09:39

Leestijd: 2 minuten

Van Lijssel Transport uit ’s-Hertogenbosch heeft onlangs zijn wagenpark aangevuld met vijf nieuwe MAN-trucks van het type TGS 43.460 8×4. Slechts één ervan is uitgevoerd in de huisstijl van Van Lijssel. De andere vier zijn gespoten in de huisstijl van opdrachtgever Heijmans.

De trucks zijn aan de buitenkant uitgerust met een zonneklep, een rek met extra verlichting en een set luchthoorns op het dak. Voor de chauffeur is er een luxe comfortstoel gemonteerd. Er is ook standverwarming aan boord, net als een automatische airconditioning en een luxe mediapakket met alle mogelijke opties. Voor korte rustpauzes is er een neerklapbaar bed gemonteerd in de cabine. “Wij zorgen ervoor dat onze chauffeurs een complete en comfortabele truck hebben. Of het daaraan ligt weet ik niet, maar het chauffeurstekort is aan ons voorbij gegaan. Wij hebben zelfs nog steeds spontane aanmeldingen om hier te komen werken”, aldus directeur Jan van Nistelrooij.

Offroad pakket

De trucks zijn uitgerust met de MAN Tipmatic automatische transmissie met offroad pakket en de bijbehorende versnellingsbaksoftware. Daarmee worden de terreincapaciteiten van de 8×4 trucks vergroot waardoor de inzetbaarheid optimaal is. Verder is er het WVT wide- spread systeem met een asfaltrem voor veilig lossen voor de asfalteermachine. Voor meer veiligheid rondom het voertuig is gekozen voor een camerasysteem aan voor- en achterzijde. De trucks zijn voorzien van de 460 pk sterke D26 krachtbron, in Euro-6 uitvoering. Het laadvermogen bedraagt 26,5 ton.

Asfaltsets

De kippers zijn uitgerust met een geïsoleerde Hyva kipperopbouw, die door Jansen Hydrauliek is opgebouwd. De trucks worden ingezet met dieplader- aanhangwagens met daarop asfaltmachines en walsen. Twee van dergelijke combinaties werken daarbij als complete set. Van Nistelrooij: “Wij werken door heel Nederland met deze combinaties. Onze chauffeurs vertrekken vroeg in de ochtend naar het werk waar ze dan alles klaar zetten. Vervolgens komt de asfaltploeg om de machines te bedienen. Onze trucks lopen dan mee in de aanvoer van nieuw asfalt.”

Vanwege de dieplader-aanhangwagens was een compacte bouw voorwaarde voor Van Lijssel. Dit kon worden gerealiseerd dankzij het concept van MAN met een compacte uitlaatdemper en het WVT Wide Spread-systeem.

Thieu van Dorst

Van Lijssel rijdt al sinds eind jaren zeventig met MAN-trucks. Driekwart van het wagenpark is momenteel van MAN. De keuze voor het merk was voor Van Nistelrooij eenvoudig gezien de ervaringen met het merk en de relatie met dealer Thieu van Dorst. “De dealervestiging is hier onlangs overgegaan naar Thieu van Dorst en daar zijn we blij mee. Wij herkennen ons in de filosofie van dit familiebedrijf en met accountmanager Raimon van Dijk hebben we prettig contact.”

Bricklog benoemt oorzaken lage…WLTP voor bedrijfswagens…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties