fbpx
bekeken: 102 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vier innovatieprijzen voor trailerbouwers

DOMEIN:

Geplaatst op: 27 oktober 2020, 18:39

Leestijd: < 1 minuut

Vier Nederlandse trailerbouwers zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Trailer Innovation Awards 2021. Onder de vier prijzen was er één eerste prijs, in de categorie Body, voor de Exside schuifvloertrailer mét zijdeuren, maar zonder vaste middenstijl van Knapen Trailers uit Deurne.

Doordat de middenstijl losgemaakt kan worden van de onderrand en verschoven kan worden, ontstaat meer ruimte voor laden en lossen. Eventueel kan de bovenzijde worden gelift, waardoor nog eens 30 centimeter extra ruimte ontstaat. De zijdeuren kunnen naar wens van de klant aan de linker-, de rechter- of beide zijden worden geplaatst. Een hoofdprijs waard in de categorie Body, zo oordeelde de internationale vakjury.

Tweede en derde prijzen

In de categorie Components was er een tweede plaats voor D-Tec Trailers voor zijn uitschuifbare zijafscherming, die met de trailer mee inschuift wanneer deze onbeladen is. De eerste plaats in deze categorie was voor de onderdoorrijbeveiliging RUPD-5K1 van Kässbohrer.

In de categorie Environment was er zowel een tweede als een derde plaats voor Nederlandse bedrijven, voor respectievelijk Emons en Van Eck Trailers. Emons viel in de prijzen met zijn op het dak van de trailer gemonteerde zonnepanelen. Van Eck werd bekroond om zijn smart rollerbed vehicles, waarmee laden en lossen sneller en veiliger is dan bij de conventionele manier van beladen. In deze categorie was de eerste plaats voor het Duitse Schmitz Cargobull, voor zijn S.KO-koeltrailer met elektrische as en elektrische koelmachine, wat de emissie van schadelijke stoffen vermindert.

Krone en Schmitz samen in…Dit jaar geen Transport…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties