bekeken: 457 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

VDL met Iveco in waterstofproject

DOMEIN: Carrosserie

Geplaatst op: 1 oktober 2019, 14:10

Leestijd: 1 minuut

VDL stapt samen met een aantal Europese partners, waaronder truckfabrikant Iveco, in een project voor waterstoftrucks. Enerzijds worden waterstoftrucks ontwikkeld en getest, anderzijds wordt de infrastructuur van waterstoftankstations bevorderd.

Partners van VDL zijn behalve Iveco de fabrikant van dieselmotoren FPT Industrial en een drietal bedrijven die brandstofcellen produceren die geschikt zijn voor trucks tot 44 ton GVW.

De bedoeling is dat het consortium zestien trucks gaat ontwikkelen voor de Belgische, Franse, Zwitserse en Duitse markt, alwaar waterstoftankstations gerealiseerd zullen worden. Uiteindelijk willen betrokkenen laten zien dat de nieuwe generatie trucks hetzelfde kan als de huidige generaties, maar dan met nul uitstoot en tegen gelijke exploitatiekosten.

Subsidie

Het project kan rekenen op ondersteuning van de Europese Unie van 12 miljoen euro en kent naast genoemde partijen ook Air Liquide, Eoly, H2 Energy, Hydrogen Europe, IRU Projects, Thinkstep en Waterstofnet als partners. Menno Kleingeld van VDL zegt dat zijn bedrijf al sinds 2013 een sterke focus heeft op emissievrije voertuigen. Volgens hem is het project vooral opgezet om meer inzicht te krijgen in de praktische toepassingen van waterstof als energiedrager voor zware vrachtwagens.

Tags: , , , ,

Katoen Natie neemt Joosen over32 Volvo’s FH voor Hessing…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties