bekeken: 323 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

‘Vanaf 2025 alle huisvuilauto’s duurzaam’

DOMEIN:

Geplaatst op: 13 juni 2019, 14:33

Leestijd: < 1 minuut

Tijdens de Reinigings Demo Dagen afgelopen week bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg bleek dat voertuigen in de reinigingsbranche in hoog tempo worden ingeruild voor meer duurzame exemplaren. Een groeiend aantal partijen biedt hiervoor inmiddels slimme en schone oplossingen.

Conform de doelstellingen van het convenant moeten in 2025 alle nieuw aan te schaffen afvalinzamelingsvoertuigen op duurzame brandstof rijden of in het geheel niets uitstoten. In 2030 is het de bedoeling om alle conventionele voertuigen uit te faseren en tussen 2035 en 2040 moeten alle reinigingsvoertuigen de transitie naar zero emissie hebben gemaakt.

Convenant

Een aanjager richting nul emissie vormt het convenant Duurzame Voertuigen en Brandstoffen in de Reinigingsbranche dat twee jaar geleden op initiatief van de sectie RAI CarrosserieNL van RAI Vereniging tot stand kwam. Dit convenant kan inmiddels rekenen op een breed draagvlak waaraan meerdere partijen zich committeren.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zei zich goed te realiseren dat bij de hele omschakeling wel sprake moet zijn van een verdienmodel. “Om schaalvoordelen te behalen is daarom samenwerking met alle partijen en het delen en ontwikkelen van kennis cruciaal. Hiervoor is een plan van aanpak in de maak in lijn met de doelstellingen van het convenant.”

ABN Amro: remigratie…Sterk: nieuw trailermerk in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties