bekeken: 121 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Van Eck: B-Double LZV voor Dekker Chrysanten

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 mei 2020, 10:01

Leestijd: < 1 minuut

Trailerfabrikant Van Eck zag Dekker Chrysanten terugkeren als klant, nadat laatstgenoemde meer dan tevreden bleek over de eerste aanschaf bij Van Eck, een koeltrailer.

Om vanuit de hoofdvestiging in Noord-Holland kwekers te kunnen bedienen met vers stekgoed, rijdt Dekker Chrysanten bijna de klok rond. “We hebben zes trucks, twaalf opleggers en veertien chauffeurs. Trucks stil laten staan heeft niet onze voorkeur”, zegt Aschwin Hooyboer, hoofd Logistiek. Inmiddels worden twee trucks als LZV ingezet. “Daardoor kunnen we meer blokpallets meenemen. In totaal gaan er 42 pallets mee in de een LZV. Met de beide lange combinaties halen we drie trailercombinaties van de weg.”

Dock

Van Eck bouwde voor Dekker Chrysanten een nieuw voorste gedeelte waarop de standaardtrailer gekoppeld wordt. Toch werd ook dit deel voorzien van een onderschuiflaadklep. “Dat doen we omdat we lang niet bij iedere kweker aan een dock kunnen lossen”, legt Hooyboer uit. Beide LZV’s rijden uitsluitend binnen Nederland. Van Eck heeft het materieel voorbereid voor het vervoer van bloemenkarren. “Op die manier kunnen we ook effectief terugladen en rijden onze combinaties minder vaak leeg.”

Vloeibaar gas

Vermindering van het aantal trucks bij een gelijkblijvende vervoerprestatie gaat Dekker Chrysanten nog niet ver genoeg. “In de loop van dit jaar nemen we de eerste trucks op LNG in gebruik, om de ecologische afdruk van onze vervoersprestatie te verkleinen. Ook is het de bedoeling dat we de LZV gaan rijden met LNG-trucks ervoor. Bijkomend voordeel is dat deze trucks comfortabeler zijn voor de chauffeur en dat ze zuinig met dit gas zullen omspringen. Zo verduurzamen we onze vervoersactiviteit in Nederland.”

Column Tim de Jong: Transitie…EU zet stap naar nieuw label…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties