bekeken: 177 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Van Dijk: nieuwe XF 430 FTG-trekkers

DOMEIN:

Geplaatst op: 7 juli 2020, 12:37

Leestijd: < 1 minuut

Van Dijk Transport in Kampen heeft twee XF 430 FTG-trekkers met voorloopas toegevoegd aan de volledig uit DAF-materieel bestaande vloot. Dealer Sent Waninge heeft de beide nieuwkomers onlangs afgeleverd.

Het wagenpark van het bijna tachtigjarige familiebedrijf bestaat nu uit vijftien DAF-trucks. Vier zijn XF 430-trekkers van de nieuwste Euro 6-generatie. Verder heeft het bedrijf trekkers van de Euro 6-generatie hiervoor en Euro 5 trekkers. Tevens is er nog een 95 XF die al meer dan 1,6 miljoen kilometer heeft afgelegd.

Zonnepanelen

Bij de nieuwste generatie DAF-trucks signaleert het bedrijf een beduidend lager brandstofverbruik. Het past bij de eigen ambities op het vlak van vergroening, zegt Johan van Dijk. “We zijn volledig energiepositief. Op het dak van ons nieuwe warehouse liggen zonnepanelen. Sinds vorig jaar zijn we ook geheel gasloos. Het is dan ook mooi dat we met trucks rijden van een merk dat veel investeert in zuinige motoren en efficiency, wat wij ook terugzien in de total cost of ownership. De nieuwe generatie Euro 6 zit op 1 op 3,5. Heel nette waarden, zeker in ons zeer diverse werk. We rijden immers ook met opleggers met brede, zware of zeer lange lading.”

Werkplaats

Van Dijk Transport noemt ook betrouwbaarheid en service als factoren die de doorslag gaven. “Met het oog op onderhoud blijven we graag bij één merk. We doen namelijk een deel van de handelingen in onze eigen werkplaats. Met meerdere merken tegelijk wordt het dan complexer. De samenwerking met de dealer hier in Zwolle is van meet af aan goed.”

Gerwin, Dick en Johan van Dijk (vlnr) voor hun nieuwe DAF’s.

Elektrische MAN voor…Stoelendans binnen top Traton
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties