fbpx
bekeken: 217 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Van den Bosch koopt Willis Larsson Transport

DOMEIN:

Geplaatst op: 13 februari 2020, 09:40

Leestijd: < 1 minuut

Van den Bosch Transporten versterkt zijn positie in Noord-Europa met de overname van het Zweedse Willis Larsson Transport AB. Hierdoor breidt het bedrijf zijn logistieke dienstverlening in het droge bulksegment uit.

Familiebedrijf Willis Larsson Transport is in 1961 opgericht in Lidköping. De onderneming heeft een goede positie opgebouwd in het intermodale vervoer van droge bulkgoederen. Met een moderne, eigen vloot van trucks en 40FT-drukcontainers is het overgenomen bedrijf actief in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Polen, de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Met de acquisitie groeit bij Van den Bosch de droge bulkdivisie uit tot ruim 1400 moderne silo-opleggers en silocontainers.

Logistiek regisseur

“Met deze overname vullen we onze groeistrategie verder in”, zegt Rico Daandels, ceo Van den Bosch Transporten: “We willen de Europese topspeler in bulk zijn. Dat doen we als logistiek regisseur. Met gebruik van data en het juiste equipment kunnen we de beste intermodale routes voor onze klanten verzorgen, zowel op het gebied van droge als vloeibare bulk voor de levensmiddelen- en chemische industrie.” De overname versterkt volgens Daandels “ons logistieke netwerk in de Nordics en onze leidinggevende positie in het transport met drukcontainers. Ik ben verheugd dat ceo Sverker Larsson en zijn team aan boord blijven en hun expertise toevoegen aan onze organisatie.”

Datasystemen

Ook aan Zweedse zijde is men content over de deal. Sverker Larsson, ceo van Willis Larsson Transport: “De verkoop aan Van den Bosch geeft ons de aansluiting op het uitgebreide Europese transportnetwerk en toegang tot de kennis en ervaring met moderne datasystemen. Digitale oplossingen worden steeds belangrijker voor opdrachtgevers.”

Branche werft vmbo’ers op…Meervoudige levering van TIP…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties