fbpx
bekeken: 134 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

VACO start campagne bandenvernieuwing

DOMEIN:

Geplaatst op: 19 november 2020, 14:04

Leestijd: < 1 minuut

Vernieuwde banden zijn duurzaam, met een lage kilometerkostprijs. Ze hebben dezelfde kwaliteit als nieuwe banden en sluiten naadloos aan op de Europese Green Deal. Vernieuwde banden verdienen daarom een stimuleringsmaatregel, die milieutechnisch een optimaal rendement oplevert.

Dat is de kern van een nieuwe campagne van de VACO-sector Bandenvernieuwing.

Met de campagne voert de sector een actieve lobby voor een stimuleringsmaatregel, die zich in Duitsland al heeft bewezen. Een vergelijkbare regeling in Nederland zal garant staan voor een aanzienlijke besparing van grondstoffen en energie en terugdringing van de CO2-uitstoot, aldus VACO. Voor de financiering wijst de sector op de terugsluis vrachtwagenheffing, die in principe vanaf 1 januari 2024 in werking treedt.

Twee versies

De campagne wordt kracht bijgezet door middel van infographics. Er is een versie voor beleidsmakers, die de lobby ondersteunt voor de genoemde stimuleringsmaatregel. Er is ook een infographic voor eindgebruikers, zoals transportondernemingen en eigen vervoerders. Hierin worden de voordelen van vernieuwde banden opgesomd. De infographic roept de doelgroep op om een offerte voor vernieuwde banden aan te vragen bij een VACO-erkende bandenspecialist.

Bouw bio-LNG-installatie…Ook Raad van Beroep verbiedt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties