bekeken: 210 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Tweemaal Iveco Stralis LNG voor Gé Simons

DOMEIN:

Geplaatst op: 10 januari 2020, 10:41

Leestijd: < 1 minuut

Onlangs heeft Gé Simons Internationaal Transport twee Iveco Stralis NP met 460 pk in ontvangst genomen. Jean-Pierre Wander vertelt als algemeen manager over de toekomst van het familiebedrijf uit Hilvarenbeek: “Met de aanschaf van in totaal tien LNG-trucks staan we aan het begin van de vergroening van onze vloot. De doelstelling is om in 2025 met minimaal 30 procent van ons wagenpark op vloeibaar aardgas te rijden.”

De eerste twee Iveco’s worden ingezet voor transporten van en naar Duitsland. “Deze twee trucks gaan we gebruiken voor de petrochemische industrie op een vast traject op langere afstand, om zo de verschillende voordelen te gaan benutten”, aldus Jean-Pierre Wander. Ze zijn nog van het Stralis-type. Verwacht wordt dat de nieuwe S-Way LNG truck later dit jaar op de markt komt.

Hoger netto laadvermogen

Joep van Aar is directeur Key Accounts bij Iveco NLS. Hij is enthousiast over de deal met Gé Simons Internationaal Transport: “Als je kijkt naar de prestaties van de trucks is er sprake van het juiste motorvermogen, hoge koppel van 2000 Nm en een hoog haalbare actieradius van 1150 kilometer. De twee trucks zijn voorzien van Alcoa aluminium velgen. Deze zorgen voor gewicht verlaging, wat resulteert in een hoger netto laadvermogen.”

Gé Simons kiest opnieuw voor de XK18-5 bulkcompressoren van Gardner Denver, ditmaal voor de installatie op twee LNG-aangedreven Iveco Stralis. Inmiddels zijn nu ruim vijftig van dit type installaties operationeel bij de Hilvarenbeekse logistieke dienstverlener.

Volvo: ‘Markt krimpt dit…Paccar met e-trucks op beurs…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties