fbpx
bekeken: 188 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Coronabijdrage TVM van 10 miljoen euro

DOMEIN:

Geplaatst op: 1 oktober 2020, 09:44

Leestijd: < 1 minuut

Veel bedrijven in de logistiek- en transportsector zien tijdens de coronapandemie een groot deel van de vraag wegvallen en daarmee de omzet teruglopen. Om de sector te steunen tijdens de crisis keert TVM verzekeringen eenmalig een bedrag uit van 10 miljoen euro aan zijn Nederlandse klanten.

TVM kijkt daarbij naar het aantal verzekerde objecten: binnenvaartschepen en vrachtwagens. Om voor een bijdrage van TVM in aanmerking te komen kijkt TVM naar schadecijfers en de relatieduur. Hoe minder schade een bedrijf heeft geleden hoe hoger het percentage dat wordt uitgekeerd.

2010 en 2012

TVM organiseerde in 2010 en 2012 al een dergelijke actie voor zijn klanten. Ook toen ging het in beide gevallen om een bedrag van 10 miljoen euro. Omgerekend werd toen gemiddeld 250 tot 300 euro per verzekerd object uitgekeerd. Omdat TVM destijds nog alleen vrachtwagens verzekerde en daar sindsdien binnenvaartschepen bij zijn gekomen, is het de verwachting dat het uitgekeerde bedrag dit jaar lager ligt. Alles, zoals gezegd, afhankelijk van schadecijfers en relatieduur.

Samen sterker

Arjan Bos, ceo van TVM verzekeringen: “TVM is een coöperatie. Ooit opgericht door leden voor leden. Die verbondenheid met onze leden voelen we binnen alle geledingen van onze organisatie nog steeds ontzettend sterk. Ook in een periode dat veel van onze klanten te maken hebben met de negatieve gevolgen van de corona-pandemie willen we er voor hen zijn, onder het motto ‘samen staan we sterker’. Als coöperatie streven we niet naar winstmaximalisatie. Onze klanten maximaal ontzorgen, dat is onze missie.”

Chinese FAW staakt…Deal GM en Nikola wankelt
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties