bekeken: 256 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

TVM: let op ladingdiefstal in Engeland

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 mei 2018, 08:43

Leestijd: 1 minuut

TVM verzekeringen signaleert een groeiend aantal meldingen van ladingdiefstal in Engeland. Ook informatie van onder meer de Europese koepelorganisatie TAPA wijst op bendes, grootschalige inbraken en ontvreemde lading.

Het probleem speelt volgens TVM met name op (onbewaakte) parkeerplaatsen. Ook voertuigen die buiten de poort van losadressen de nacht doorbrengen zijn regelmatig het doelwit.

Extra alert

Volgens de verzekeraar hoeft de branche niet lijdzaam toe te zien. Wat al helpt is extra alert te zijn, zeker bij waardevolle/diefstalgevoelige lading. Transportondernemers moeten zorgen dat chauffeurs uitgerust vertrekken, zodat zij zonder tussenstops kunnen doorrijden vanaf de ferry/tunnel naar de laad-/losadressen. Door nog zorgvuldiger de ritplanning samen te stellen, kunnen transporteurs een steentje bijdragen. Andere tips van TVM:

  • rij naar/in Engeland met deugdelijke sloten en/of anti-slashzeilen
  • als het niet mogelijk is te overnachten op een bewaakte parking of het terrein van de ontvanger, parkeer dan niet in afgelegen gebieden voordat de lading geladen of gelost kan worden
  • overnacht niet op plaatsen die bekend staan als risicovol
  • stem af met de planning en/of opdrachtgever als de ontvanger niet bereid is te lossen of het voertuig op het terrein toe te laten.

Tags: , , ,

GVT Transport & Logistics…Fuso eCanters voor Nederlandse…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties