bekeken: 354 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Tu Simple breidt vloot autonome trucks uit

DOMEIN: Telematica

Geplaatst op: 10 januari 2019, 08:48

Leestijd: 1 minuut

De Chinees-Amerikaanse start-up Tu Simple is tevreden over de lopende tests met autonome trucks in de VS. Het aantal van elf trucks wordt in de loop van dit jaar uitgebreid naar veertig. Bovendien wordt dan over een langere afstand gereden.

Tot nu toe reden de trucks van Tu Simple alleen in de staat Arizona. Ook in China zouden proeven worden uitgevoerd, oostelijk van Beijing.

Level 4

TuSimple wil zoveel mogelijk in de praktijk testen. Dit lijkt nu zo goed te gaan, dat de vloot uitgebreid gaat worden. Dit nieuws komt op een pikant moment, namelijk pal nadat truckbouwer Daimler een Freightliner Cascadia in de VS onthult met level 2 autonome techniek. Bij Tu Simple wordt immers al met level 4 gewerkt. Daarbij speelt de chauffeur een ondergeschikte rol. Die chauffeur bevindt zich nog wel aan boord van de truck, maar Tu Simple verwacht dat dat niet lang meer zal duren. De Amerikaanse topman van het bedrijf verwacht dat al in 2020 zonder chauffeur kan worden gereden. Bij Tu Simple is het zo, dat de truck met behulp van camera’s de trailer in de gaten houdt en op basis van die gegevens de combinatie corrigeert en in het spoor houdt.

Uitbreiding

Rond juni van dit jaar hoopt Tu Simple de vloot van testtrucks te hebben uitgebreid naar veertig stuks. Ook wil het bedrijf dan een route gaan rijden van Arizona naar Texas. De vergroting van de testvloot heeft te maken met de gestegen belangstelling in de branche, wat potentieel nieuwe klanten oplevert.

Tags: , , , ,

e-Crafter Solar rijdt en koelt…Transportcommissie stemt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties