Zestig DAF XG 480 FTP trekkers voor DLG

DLG (Daily Logistics Group), het fusiebedrijf van Visbeen en Post-Kogeko, verjongt een belangrijk deel van haar wagenpark. Er komen 60 nieuwe DAF XG 480 FTP trekkers in de vloot.

DLG kiest naast deze fors ruimere XG-cabines ook voor een op de chauffeur afgestemd uitrustings- en veiligheidspakket. De levering van de nieuwe trekkers vindt gefaseerd over 2022 plaats via Best Trucks vestiging Oude Tonge, de dealer die ook het onderhoud verzorgt via een daarvoor afgesloten contract.   

De nieuwe 3-assige trekkers vervangen een gelijk aantal bestaande voertuigen en komen bij diverse onderdelen van de (inter)nationale logistiek dienstverlener in bedrijf. Ingmar Coppoolse is vanuit DLG nauw bij de keus en aanschaf betrokken. “Vanuit DLG bestaat er een lange relatie met DAF Trucks. Bij veel van onze chauffeurs scoort DAF hoog en bij deze New Generation met de grotere XG-cabine en ruimere uitrusting zal dat alleen maar meer worden. Het is geen geheim: goede chauffeurs zijn schaars en om het hen zo goed mogelijk naar de zin te maken, kiezen wij nu voor dit type DAF. Zeker omdat de meeste van onze chauffeurs een vaste eigen auto hebben. Ook nieuwe chauffeurs die bij ons in dienst komen zal dit aanspreken.”

Spiegelloos

DLG voorziet de nu aangeschafte DAF trekkers van de modernste technieken, onder meer door de MX-13 motor met 355 kW/483 pk in combinatie met een MX motorrem, en Digital Vision System (camera’s i.p.v. spiegels). De chauffeurs mogen rekenen op een standairco, een luxe chauffeursstoel plus dito cabine-afwerking en een audio-infotainment systeem met dikke luidsprekerset. De al genoemde nieuwe XG-cabine voegt daar extra binnenruimte aan toe.

Onderhoud uitbesteed

 Met deze aanschaf zet DLG ook een aansprekende stap in de verjonging en verduurzaming van het circa 200 eenheden tellende eigen multi-brand voertuigpark. Dat verder bestaat uit circa 450 getrokken eenheden en 125 eigen 45 ft. reefer containers telt. Het onderhoud daarvan is, deels door middel van contracten, uitbesteed aan de betreffende dealers. Ten behoeve van seizoensinvloeden maakt DLG gebruik van een flexibele schil van charters.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3315 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.