Westerman breidt uit met elf Mercedes trucks

Westerman Multimodal Logistics heeft de vloot uitgebreid met zeven trucks en vier bakwagens van Mercedes.

Westerman is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Het bedrijf houdt zich steeds meer bezig met het vervoer van fietsen en meerdere daaraan gerelateerde activiteiten. Nu de vraag naar fietsen in heel Europa sterk stijgt, verwacht Westerman de komende jaren nog verder uit te breiden. Mede daarom bestelde het bedrijf onlangs 11 nieuwe Mercedes trucks. Managing Director Riekelt Schaap vertelt: “Mercedes-Benz Trucks en dealer Wensink bieden ons de flexibiliteit en de adequate oplossingen die we nodig hebben om onze groei mogelijk te maken.”

Multimodaal

Alleen al in 2021 steeg de omzet van Westerman met 15 tot 20 procent. Directeur Riekelt Schaap verklaart: “Ons dienstenpakket wordt steeds veelzijdiger. Transport over de weg is allang niet meer ons enige werk. Zo verzorgen we ook vervoer via water en spoor. Ook assembleren we bakfietsen, onder andere voor Babboe. Waar Nederland van origine al een groot fietsland is, zijn de fietsen elders in Europa ook flink in opmars. Dat komt ook omdat men, mede door de coronapandemie, anders naar de stad is gaan kijken. Met onze diensten helpen wij leveranciers te voldoen aan de sterk toenemende vraag in onder andere Frankrijk, Duitsland en Italië.”

Flexibel

Mercedes-Benz is de allround partner die Westerman helpt om verder te groeien. Riekelt Schaap vertelt: “In 2021 hadden we nieuwe trucks nodig. Er waren bij alle leveranciers langere levertijden, vanwege het chiptekort. Toch kon Mercedes-Benz ons heel goed helpen. We belden onze man bij Wensink Truck & Trailer: Remco van Laar. Hij komt nooit met poeha, maar met oplossingen. Om de levertijd van onze nieuwe trucks te overbruggen had hij vanuit zijn netwerk snel huurtrucks van Mercedes klaar staan. Ook voor andere uitdagingen kunnen we goed bij dit merk terecht. Het lokaal uitleveren van bakfietsen doe we nu bijvoorbeeld met vier nieuwe Sprinters. Daar zijn we heel blij mee.”

 Economisch verantwoord

Over de nieuw bestelde serie trucks van Westerman Logistics vertelt Schaap: “We werken met meerdere merken. Ieder krijgt zijn spreekwoordelijke punt van de taart. Mercedes-Benz is een economisch verantwoorde keuze: vanwege het gunstige brandstofverbruik en de lage uitval. De trucks zijn in aanschaf weliswaar relatief duur, maar als je kijkt naar de total cost of ownership blijkt een Mercedes-Benz truck onderaan de streep een sterkere investering te zijn. Daarbij denkt dealer Wensink, zoals gezegd, goed met ons mee. Zo kwamen we tot de beslissing om voor 11 nieuwe Mercedessen te gaan.” De order bestaat uit zeven Actros trekkers en vier Atego bakwagens. De trekkers rijden straks op internationale ritten, onder andere naar Scandinavië.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3314 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.