Waberer’s bestelt 570 nieuwe DAF’s XG

Het Hongaarse Waberer’s, dat de afgelopen jaren werd geplaagd door inkrimping en ontslagen, heeft het lek boven en investeert weer. Bij DAF werd voor ‘bijna’ 50 miljoen euro 570 nieuwe DAF’s XG besteld. Onlangs werden de eerste vijf exemplaren afgeleverd.

Eerder dit jaar kondigde Waberer’s nog een bestelling van 440 nieuwe trucks aan bij Volvo en Renault. Ook dit is een bevestiging dat het weer wat beter gaat. De DAF trucks gaan behalve bij Waberer’s zelf, ook bij het Poolse Link rijden, dat destijds door Waberer’s is overgenomen. Het Hongaarse transportbedrijf verlaagt de leeftijd van de vloot naar 2 jaar. Hiermee wil het vooraan lopen in schone en natuurlijk zuinige techniek. Verder wil het bedrijf met de grote XG-cabine van DAF, chauffeurs optimaal comfort bieden.

DAF levert al trucks aan Waberer’s sinds 1996. Geschat wordt dat de Eindhovense fabrikant sindsdien al 3000 trucks aan het bedrijf geleverd heeft. De meeste trucks van de nu geplaatste order worden in het tweede kwartaal van 2022 geleverd.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3525 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *