VSDV Transport bestelt 98 Volvo’s

Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor 98 nieuwe Volvo FH en FM-trekkers getekend. De trucks zijn bedoeld voor internationaal transport en winkeldistributie.

De order van 98 nieuwe Volvo-trucks voor VSDV bestaat uit trekkers van het type FH I-Save 4×2 en 6×2 met 460 pk, FH-trekkers op LNG met 460 pk en FM-trekkers met 420 pk, waaronder Volvo FM LNG-trucks. Met de Volvo FH I-Save kan een brandstofbesparing tot 10 procent worden gerealiseerd. Daarmee wordt tevens de CO2-uitstoot beperkt. Ook LNG-trucks leveren een positieve bijdrage aan CO2-besparing, met gemiddeld 20 procent minder CO2-uitstoot.

Schoner

Vooral de toenemende vraag naar schonere transportoplossingen onder opdrachtgevers en het verlagen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot was voor VSDV reden in LNG en I-Save te investeren. Daarnaast speelde het Maut-voordeel met LNG een grote rol in de keuze voor LNG-trucks. Tot eind 2023 hoeven trucks op LNG geen Maut te betalen op de Duitse wegen. De besparing kan daarmee, afhankelijk van de gewichtsklasse, oplopen tot 18,7 eurocent per kilometer. “We leveren niet in op rijprestaties, want de LNG-motor werkt volgens het dieselprincipe, maar we besparen wel gemiddeld 20 procent CO2. Hiermee kunnen we een mooie stap zetten in het verlagen van onze CO2-uitstoot. Ook de Volvo’s FH I-Save stoten minder CO2 uit doordat ze gewoonweg minder brandstof verbruiken. Dit komt naar voren uit testen van onder andere TNO en bovendien leverden de trucks ook aan ons het bewijs. Wij hebben al enkele maanden Volvo’s met I-Save in onze vloot rijden. Deze trucks hebben een prima verbruik en leveren toch heel goede prestaties”, verklaart Rober van Straalen, algemeen directeur van VSDV.

Winkeldistributie

Dat het zichtveld van de Volvo FM met 10 procent is verbeterd, was voor VSDV reden om vooral in de winkeldistributie Volvo’s FM in te zetten. De uitstraling van de nieuwe Volvo-trucks vormde een belangrijke factor: VSDV wil met de nieuwe modellen zijn waardering uitspreken voor de chauffeurs: “Door onze keuze voor nieuwe modellen Volvo FH en FM willen we een stukje waardering meegeven aan onze chauffeurs. Zij werken iedere dag keihard. Onze chauffeurs rijden graag met de Volvo en wij zien een sterke TCO. Kortom, een win-win situatie”, aldus Rober van Straalen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 560 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.