Vijf Scania’s voor Van Spreuwel

Recentelijk kreeg Frank van Spreuwel, directeur mede-eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf in Eindhoven, de sleutels overhandigd van vijf nieuwe Scania P250 4×2 bakwagens met de verlengde CP17 dagcabine en een hoog dak.

Van Spreuwel ontstond in 1992 toen vader C. van Spreuwel met drie auto’s van huis uit een transportbedrijf begon. Inmiddels hebben zijn zonen Kees en Frank het stokje overgenomen en vervoert het bedrijf dagelijks met een wagenpark van negentig voertuigen door het grootste deel van Nederland, België en een stukje Duitsland. De laatste tien jaar komen daar steeds meer Scania’s bij. “We hebben er dit jaar weer acht gekocht, waarvan er nu de eerste vijf zijn uitgeleverd en de overige drie begin volgend jaar komen”, vertelt Frank van Spreuwel. “Daarmee is inmiddels ruim een kwart van ons wagenpark Scania.”

Hornbach

Van Spreuwel is goed te spreken over de Scania met de CP17-cabine. “Wij rijden heel veel goederen voor opdrachtgevers als Hornbach van de winkels naar de klant. Dan zit je altijd in de stad of in woonwijken en daar staat een chauffeur vaak ook even, want veelal gaat het om grotere bouwmaterialen.”

Van Spreuwel rijdt gemiddeld 90.000 kilometer per jaar met de auto’s. “We houden ze zo’n acht tot tien jaar, maar bij ons is het aantal leveringen eigenlijk belangrijker. Onze bestelauto’s nemen dagelijks zo’n 25 adressen mee, onze trucks 20. Dat klinkt als niet veel, maar het is toch bij elkaar zo’n 2000 zendingen per dag. Gelukkig hebben wij flink geïnvesteerd in IT. De hele planning is geautomatiseerd dat scheelt veel werk.”

Bitterballen

Van Spreuwel is een echt familiebedrijf. Zo is broer Cees mede-dga, doet zijn vrouw onder meer personeelszaken en zitten hun zoons en dochter ook in het bedrijf. “Dat stralen we ook uit richting onze medewerkers. Nu kan het even niet, maar normaal gesproken drinken we op vrijdagmiddag met zijn allen gezellig een glas in de kantine en zijn er bitterballen. Het verloop is dan ook gering.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3525 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *