TruckStore terug in Nijkerk

TruckStore is per 17 oktober gevestigd aan de Galvanistraat in Nijkerk. De verhuizing vanuit Roelofarendsveen terug naar Nijkerk geeft volgens TruckStore veel voordelen voor de klant. Luc Lampaert, directeur van TruckStore legt uit: “We zitten nu op een centrale locatie midden in Nederland, vlakbij vele grote fleetowners. Het terrein is groter en handiger ingedeeld dan voorheen.”

Ooit begon TruckStore op hetzelfde bedrijventerrein en was daar een begrip. Tien jaar geleden verhuisde het bedrijf naar een locatie langs de A4 bij Roelofarendsveen. “De locatie hiervoor was in vele opzichten geschikt. We konden onze klanten goed helpen en hadden de ruimte voor onze activiteiten. Echter: waar we eerder ongeveer de helft van de trucks verkochten voor export, blijft nu zo’n 80 procent in eigen land. Onze klanten komen dus uit alle windstreken van Nederland. Als je vanuit bijvoorbeeld Groningen of Limburg naar Roelofarendsveen moet om een truck te bekijken, is het bijna niet in één werkdag te doen. Daarom keken we uit naar een locatie die vanuit heel Nederland met beperkte reistijd te bereiken is. Zo kwamen we weer in Nijkerk uit.” 

In Nijkerk beschikt TruckStore over 11.000 vierkante meter terrein, waar het in Roelofarendsveen 7000 vierkante meter betrof.

Voorraad wordt groter

De afgelopen jaren liepen de levertijden van nieuwe trucks op. Mede hierdoor is de gebruikte truck populair en de voorraad van TruckStore lager dan voorheen. Dat gaat snel veranderen volgens Lampaert: “We hebben zicht op veel nieuwe trucks. In de komende maanden brengen we onze voorraad naar het gebruikelijke niveau van 250 tot 300 trucks. Omdat we intensief samenwerken met dealers door heel Nederland en Europa verwachten we in 2023 weer een groot aantal gebruikte trucks te verkopen.”   

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3492 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *