Trailerverkopen plussen flink

De vraag naar nieuwe trailers blijft de verwachtingen maar overstijgen, blijkt uit nieuwe cijfers van RAI CarrosserieNL.

Dat er in juli vorig jaar weinig trailers werden verkocht, begrijpt inmiddels iedereen. Maar dat de markt zo snel herstelt hebben weinigen kunnen voorspellen. Vergeleken met juli 2020 zijn de trailerverkopen meer dan verdubbeld, 110% meer om precies te zijn. Maar belangrijker is het cumulatieve cijfer voor heel 2021. Dan zien we dat de trailermarkt een groei van 33% laat zien ten opzichte van 2020.

Ook andere categorieën die RAI CarrosserieNL becijfert, laten flinke groeicijfers zien.  Zo stegen de bestelautoverkopen in 2021 tot nu toe met een kwart en stegen de verkopen van bedrijfswagens vanaf 3,5 ton GVW met zestien procent. Bij die laatstgenoemde categorie stegen de verkopen afgelopen juli met43% vergeleken met juli 2020.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3310 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.