Scania introduceert langere cabines

Truckfabrikant Scania biedt op de cabines uit de R- en S-series nu de mogelijkheid deze te bestellen met 27 centimeter extra lengte. De nieuwe cabines worden af fabriek geproduceerd door Scania’s dochteronderneming Laxå Special Vehicles. De eerste leveringen aan klanten staan gepland voor het derde kwartaal van 2021.

“Met de introductie van de CR23 en CS23 legt Scania de lat voor premiumtrucks nog hoger”, zegt Stefan Dorski namens Scania Trucks. “We zullen een aantal van de mogelijkheden van onze Scania CrewCab integreren in onze premium cabines in de R- en S-series. Op die manier voegen we royale ruimte toe die extra comfort brengt en ruimte biedt voor een veelheid aan creatieve oplossingen.”

Comfort

Het gaat om 27 centimeter extra lengte, toegevoegd aan de bestaande lengte van 200 centimeter, gemeten van de pedalen tot de achterwand, die een aantal nieuwe mogelijkheden biedt. Zo hoeft het 100 centimeter brede uitschuifbare bed niet langer ingeklapt te worden. “Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk voor chauffeurs die lange afstanden afleggen. Zij zijn vaak op zoek naar comfortabele premium oplossingen”, zegt Dorski.

“Zij kunnen de extra ruimte gebruiken om in het algemeen meer ruimte te creëren of om een breder bed te kiezen – of allebei. Andere gebruikers zijn waarschijnlijk te vinden in toepassingen zoals rijscholen, defensietrucks en bergingstrucks. Deze laatste zullen passagiers uit gestrande voertuigen kunnen vervoeren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 555 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.