Rutom Cargo schaft zestig DAF’s aan

Goederenvervoerder Rutom Cargo uit het Brabantse  Lierop investeert in zestig nieuwe DAF XF 480 Super Space Cab-trekkers. Ze zijn compleet uitgerust inclusief diverse veiligheidsvoorzieningen.

Het bedrijf rijdt al jaren met DAF en heeft goede ervaringen. Dat verklaart ook de grote order in een serie nieuwe XF-trekkers, deels vervanging en deels uitbreiding. De eerste exemplaren zijn onlangs afgeleverd door Loven Trucks Helmond. “DAF is sterk vertegenwoordigd in ons wagenpark, al jaren”, aldus Tom van den Broek. Hij vormt samen met Ruud van den Broek de directie van Rutom Cargo. “We hebben nu 190 trekkende eenheden en 420 getrokken eenheden. Van de trekkende eenheden zijn er 150 van het merk DAF zijn. De prijs-/kwaliteitverhouding is gewoon goed. Andere doorslaggevende factoren zijn de ruimte in de cabine, veel veiligheid en het beantwoorden aan de wensen van de chauffeurs.”

Brandstofverbruik

Rutom Cargo is gespecialiseerd in internationaal lijndienstvervoer van goederen waaronder pakketten. Jaarkilometrages van 140.000 tot 150.000 kilometer zijn gebruikelijk. “We rijden van Oslo tot Madrid en van Birmingham tot Wenen en alles op tijd binnen strakke schema’s. We zijn 24/7 bereikbaar. Trailers hebben wij standby staan op klantlocaties, zodat we snel en flexibel kunnen schakelen. Kwaliteit van de trucks, goede service plus rijcomfort zijn in deze tak van transport van primair belang. Maar ook brandstofverbruik legt gewicht in de schaal. Dat is goed bij DAF. Het verbruik is structureel lager dan bij andere merken.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.