Rabobank positief over transportsector 2016

Daarmee scoort Transport & Logistiek voor het derde achtereenvolgende jaar een plus bij Rabobank: 1,9 in 2014 en 1,5 in 2015. Distributie- en bouwmaterialenvervoer over de weg doet het goed, net zoals het containervervoer, dat ondanks een lagere exportgroei toch gaat toenemen. De marktomstandigheden zijn weliswaar verbeterd, maar het rendement stijgt nog steeds mondjesmaat doordat tarieven nauwelijks toenemen. “Dat is wel een punt van aandacht”, zegt sectormanager Richard Jeurissen van Rabobank Nederland.

Optimale bedrijfsvoering, lading bundelen, een goed netwerk en samenwerken blijven volgens de bank beslissende succesfactoren voor de wegvervoerder. Nodig is ook een sterke focus op kostenreductie. Logistieke dienstverleners zijn ook in 2016 de sterkste groeiers, samen met de koeriersdiensten, die blijven profiteren van de nog steeds groeiende e-commerce.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Maarten Molenaar † has 365 posts and counting. See all posts by Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.